Skrekkfunn i kjøttkake: "Det var noe inni den"

01/11/2023 11:00

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
- Jeg hadde spist to kjøttkaker da jeg oppdaget at det var noe inni den ene kjøttkaka.

Kjøttkaker med brun saus til middag har vært en kjent og god norsk tradisjonsmat i lang, lang tid.

Men nylig fikk Geir Berg fra Harstad en uvanlig opplevelse med kjøttkaken. Han hadde en pose med Nordfjord-kjøttkaker i kjøleskapet, som kun var skulle varmes i panna, men etter en stund merket han at noe var galt. iHarstad omtalte saken først.

- Jeg hadde spist to kjøttkaker da jeg oppdaget at det var noe inni den ene kjøttkaka. Først trodde jeg det var et hårstrå, men jeg la fort den tanken fra meg. Jeg hentet en pinsett og dro ut det som var en knappenål, forteller harstadværingen til DinSide.

Berg sier han ble overrasket over å se en knappenål i kjøttet.

- Jeg tenkte at dette ikke er bra, og begynte å lure på hvordan den hadde havnet der. Det hadde jo vært veldig kjedelig å svelge nåla, men jeg tror jeg hadde oppdaget den før jeg hadde klart det. Jeg spiste faktisk opp kjøttkaka etter å ha fjernet nåla, men burde jo selvfølgelig tenkt over at den kunne vært kontaminert, sier han.

Etter maten tok han kontakt med Nordfjord for å finne ut hva som kan ha skjedd.

Berg fikk svar fra Nordfjord om at de skulle ta tak i det. Han forteller at de var veldig hyggelige, og at de innrømmet deres feil.

Til tross for den merkelige oppdagelsen har Berg ingen planer om å slutte å spise kjøttkaker.

Nordfjords kvalitetssjef Randi Støyva omtaler hendelsen som sterkt beklagelig.

- Vi har metalldetektor på alle pakkelinjer, som sjekker alle pakkene før de blir pakket i kartong. Kontroll av selve metall-detektoren fungerer som den skal blir utført med egne testbrikker flere ganger for dag, forklarer hun til iHarstad.

- Vi er i dialog med kunden og har bedt om å få tilsendt objektet, og vi ønsker å se den og få den undersøkt nærmere for å kunne konkludere med hva som kan ha skjedd her.