Slik kan du bli med på kongelig bursdagsfeiring

30/08/2023 13:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Det svenske kongehuset
OBS Arkivfoto. / Foto: Det svenske kongehuset
Det er fortsatt ledige plasser for å delta på gallafesten med de kongelige.

Prins Christian av Danmark fyller snart 18 år, og dette skal selvfølgelig feires.

Den danske Dronning Margrethe har invitert til gallafest, og som noe helt spesielt er det en mulighet for vanlige danskere å være med på festen. Og alle plassene er ikke fylt ennå.

Det er kommunene rundt om i Danmark som har fått to mandater hver som de kan fordele. Og det er fortsatt mulig i flere av disse kommunene å få plass.

Beslutningen om hvem som skal ha plassene er fortsatt ikke tatt flere steder.

Det skriver DR.

Det er imidlertid ikke hvem som helst som er invitert. Det er kommunene selv som stiller kravene til søknadene, men det eneste formelle kravet, etter invitasjon fra kongehuset, er at det må være ungdommer på 18 år.

I Lolland kommune er de to ungdommene allerede funnet, det skjedde ved en trekning blant alle de 422 18-åringene i kommunen. Safran Wendelbo var en av de heldige, og hun nølte ikke med å si ja.

I en pressemelding fra kommunen sier hun:

– Det er flott at kongefamilien gir vanlige folk som meg muligheten til å delta på en kongelig bursdag. Jeg vet ikke helt hva jeg kan forvente, men jeg er ganske sikker på at det blir en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme.

København kommune og Tønder kommune er noen av kommunene som ikke har funnet ungdommene som skal med til fest ennå.

Men hvordan kvalifiserer du deg til ett av setene?

Noen kommuner har laget et oppslag på sine nettsider eller Facebook-profiler. Andre har sendt ut en invitasjon til ungdommene via e-boks.

Men søknadsfristen nærmer seg de fleste steder. Så hvis du vil være med på festen, må du skynde deg å finne din kommunes krav.