Snakker fra de døde: Prinsesse Diana involvert i gigantisk rettssak

06/06/2023 17:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den tidligere prinsessen kan ikke få fred.

I disse dager er prins Harry hovedpersonen i et søksmål mellom seg selv og Mirror Group Newspapers (MGN), som er ansvarlig for å publisere avisene Sunday Mirror, Daily Mirror og Sunday People.

Og mandag, da prinsen skulle møte i retten, men valgte å ikke møte på grunn av datterens bursdag, måtte prinsens advokat, David Sherborne, gjøre sitt beste for å forsvare sin klient i den kontroversielle saken.

Og det var ikke med lett artilleri at advokaten hadde forberedt sin sak for retten, skriver det britiske mediet The Independent.

Siden saken handler om prinsens manglende privatliv og ulovlige forfølgelse av pressen siden barndommen, valgte advokaten å trekke frem det mest kjente eksempelet på pressens manglende empati overfor kongefamilien i nyere tid:

I rettssalen fremhevet Sherborne to brev skrevet av avdøde prinsesse Diana, prins Harrys mor, som den daværende prinsessen hadde sendt til skuespiller Michael Barrymore.

I brevene forteller prinsessen om et privat møte mellom seg selv og Barrymore, som hadde blitt forfulgt til verdenshjørner av pressen.

Sherborne selv beskrev Diana under rettssaken som et «gigantisk mål» for MGN, og forklarte hvordan brev «tydelig» viste hvordan mediehuset hadde avlyttet den tidligere prinsessens telefonsvarer – aktoratet MGNs advokater selv benekter.

– Barrymore var så redd at han ikke turte å kontakte prinsesse Diana, og dette ble en form for isolasjon forårsaket av slik ulovlig aktivitet, sa Sherborne under rettssaken, etter å ha lest høyt et av brevene der prinsesse Diana skrev at hun ikke hadde hørt noe fra Barrymore på en god stund.

"Jeg har hatt mareritt om tabloidavisene", skrev prinsessen i brevet, som ble sendt to måneder før hennes tragiske død.

Prins Harry er langt fra den eneste kjendisen som har kniven ute for MGN.

Mer enn 100 kjendiser har også tatt MGN til retten, også anklaget for ulovlig telefonavlytting.