Sør-Korea og USA holder viktig militærmøte midt i nordkoreanske trusler

14/05/2024 08:54

Sofie

Nyheter
Foto: Yeongsik Im / Shutterstock.com
Foto: Yeongsik Im / Shutterstock.com
Det sørkoreanske forsvarsdepartementet har kunngjort et kommende møte mellom topp tjenestemenn for spesialoperasjoner fra Sør-Korea og USA.

Det sørkoreanske forsvarsdepartementet har annonsert et kommende spesialoperasjonsmøte mellom høytstående tjenestemenn fra Sør-Korea og US Forces Korea (USFK).

Denne sjeldne forsamlingen, som er planlagt til senere denne måneden, har som mål å forbedre spesielle krigføringsevner som svar på vedvarende trusler fra Nord-Korea, ifølge det koreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Sør-Korea har sine egne spesialstyrkeenheter innen hæren, marinen, luftvåpenet og marinekorpset.

Disse enhetene trener ofte sammen med US Special Operations Command Korea, men et møte som involverer alle sjefene fra disse gruppene er sjeldent og indikerer den alvorlige karakteren av sikkerhetsbekymringene.

En tjenestemann i forsvarsdepartementet forklarte: "Vårt militær planlegger å holde et møte mellom store sørkoreanske og amerikanske sjefer for å diskutere måter å forbedre spesielle krigføringsevner og retningen for deres utvikling."

De spesifikke detaljene om hvem som skal delta og når møtet skal finne sted er imidlertid fortsatt under avgjørelse.

Denne kunngjøringen kommer på et tidspunkt da Nord-Korea har vist sterk motstand mot felles militærøvelser mellom Sør-Korea og USA, og ser på dem som truende.

Som svar på nylige fellesøvelser, inkludert en luftbåren øvelse som involverte spesialstyrker fra begge land, gjennomførte Nord-Korea i forrige måned det de beskrev som en «kjernefysisk motangrep»-øvelse med sine rakettoppskytere.