Spansk kjendissønn risikerer dødsstraff for drap og partering av kjæresten

14/11/2023 14:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Mandag vitnet kjendissønnen Daniel Sancho i retten etter tiltalen om å ha planlagt, drept og partert kjæresten tilbake i august.

Det gjorde han foran sin far, filmstjernen Rodolfo Sancho, skriver flere spanske medier, herunder EFE

Faren hadde lite å si da han møtte pressen foran retten, der sønnen nettopp hadde gitt sitt vitnesbyrd i det tragiske dødsfallet til den 44 år gamle kirurgen Edwin Arrieta.

Filmfaren manglet ord da han ble spurt om sønnen hadde planlagt å drepe sin colombianske kjæreste.

– Selvsagt ikke. Hvis han hadde gjort det, hadde det ikke vært noen slåsskamp, ville det ha vært det?» sa filmstjernen, ifølge det spanske mediet Telecinco.

Det var en del av Daniel Sanchos vitnemål i retten mandag. Men det ser ikke lyst ut for kjendissønnen.

Han er anklaget for å ha drept kjæresten sin, colombianske Edwin Arrieta, og deretter partert ham og spredt kroppsdelene.

Så langt har politiet funnet 14 kroppsdeler, men flere er fortsatt savnet.

Den 29 år gamle skuespillerens sønn har sittet i varetekt siden 3. august, og påtalemyndigheten ønsker den strengeste straffen – dødsstraff.  Det er mulig i Thailand hvis det kan bevises at drapet var planlagt.

Daniel Sancho erklærer seg ikke skyldig i å ha planlagt og utført drapet. I stedet sier han at han ville avslutte forholdet deres om kvelden 2. Men ifølge Daniel Sancho reagerte ikke Edwin Arreta godt på dette.

I stedet forklarer han at de to havnet i en slåsskamp og at Edwin Arrieta prøvde å voldta ham.

Han forsøker å underbygge dette med bitemerker som filmstjernens sønn hadde på kroppen da han ble arrestert.

Politiet har klart å matche bittmerkene med Edwin Arrietas tannsett etter at de fant hodet hans.

Ifølge tiltalte endte slagsmålet med at Edwin Arrieta slo hodet i en vask og mistet bevisstheten.

Det spekuleres imidlertid i om kirurgen kan angripe Daniel Sancho. Fordi han har trent kampsporten Muay Thai i flere år.

I tillegg har thailandsk politi fått tilgang til overvåkningsbilder som viser Daniel Sancho kjøpe gummihansker, søppelsekker, kniver, skuresvamper og rengjøringsprodukter før den colombianske elskeren kom på besøk.

Derfor mener påtalemyndigheten at drapet var planlagt, der han senere parterte kirurgen, kvittet seg med passet hans og spredte kroppsdelene rundt.

Det er ikke mulig for politiet å fastslå dødsårsaken på nåværende tidspunkt, da den øvre delen av overkroppen hans ennå ikke er funnet.