Statens vegvesen avslører: Denne vanlige bilfeilen kan koste deg dyrt

24/06/2024 11:32

Sofie

Nyheter
Sjangerfoto: George Trumpeter / Shutterstock.com
Gjør du dette risikerer du bot.

Mange ønsker å mørkne bilrutene av både praktiske og estetiske grunner, særlig for å redusere sollys og varme.

Det er tillatt å montere solfilm på vinduene bak B-stolpen. Imidlertid er det ikke lov å gjøre det på siderutene foran og selve frontruten, altså foran B-stolpen. Det skriver TV2.

Hva kan skje hvis du blir stoppet med solfilm på disse rutene? TV 2 har spurt Statens vegvesen og Utrykningspolitiet om dette.

– Kjøretøy som påtreffes i kontroll, enten det er utekontroll eller hallkontroll, med solfilm foran B-stolpen, kan ilegges bruksforbud dersom utsyn fra førerplass ikke er tilfredsstillende. Det vil uansett bli gitt pålegg om utbedring og kjøretøyet må vises på etterkontroll, forklarte Trine Helene Bakketun Erichsen fra Statens vegvesen, da TV 2 belyste problematikken i fjor sommer.

Erichsen påpekte også at biler med solfilm foran B-stolpen ikke vil bli EU-godkjent.

Broom har tidligere skrevet om Geir Henry Enebakk, som har lov til å bruke solfilm på siderutene foran på grunn av en øyesykdom, bekreftet med legeerklæring.

Hvis du kjører med solfilm på de fremre rutene risikerer du ikke bare bruksforbud, men også bøter. Dette ble bekreftet av Olav M. Markussen, politiinspektør i Utrykningspolitiet.