Steven Tyler saksøkt for seksuelle overgrep på 16 år gammel jente

30/12/2022 09:23

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Julia Holcomb hevder at Aerosmith-sangeren, hadde et seksuelt forhold til henne på midten av 1970-tallet, da hun var 16 år gammel.

En kvinne hevder å ha hatt et ulovlig forhold til Steven Tyler på syttitallet da hun var mindreårig, har anlagt søksmål mot Aerosmith-sangeren, og anklaget ham for seksuelle overgrep, seksuelle overgrep og forsettlig påføring av følelsesmessig nød.

Søksmålet ble anlagt etter California-lovgivning som midlertidig frafalt foreldelsesregler for anklager om seksuelle overgrep i barndommen.

I søksmålet anlagt i Los Angeles og innhentet av Rolling Stone, hevder saksøker Julia Holcomb at Tyler overbeviste Holcombs mor om å gi ham vergemål over henne da hun var 16 år gammel, noe som følgelig tillot henne å bo med ham og engasjere seg i et seksuelt forhold.

Hun hevder de var sammen fra 1973 til omtrent tre år senere. Saken i seg selv navngir ikke Tyler, og navngir de tiltalte som tiltalte Doe 1 og Does 2 til 50. Men Holcomb – som Rolling Stone nevnte i en profil fra bandet fra 1976 med henvisning til Tylers romantiske liv – har vært offentlig om hennes erfaring med Tyler i fortiden, og søksmålet siterer direkte fra Tylers egne memoarer.

I boken sin, uten å oppgi et navn, sier Tyler på samme måte at han "nesten tok en tenåringsbrud" og at "foreldrene hennes ble forelsket i meg, signerte et papir for at jeg skulle ha varetekt, så jeg ville ikke bli arrestert hvis jeg tok henne ut av staten. Jeg tok henne med meg på tur.»

I rettssaken hevder Holcomb at hun "var maktesløs til å motstå" Tylers "makt, berømmelse og betydelige økonomiske evne, og at Tyler "tvang og overtalte saksøker til å tro at dette var en "romantisk kjærlighetsaffære".

Holcomb hevder at hun møtte Tyler (som ville ha vært 25 på tidspunktet for møtet deres) like etter hennes 16-årsdag da Aerosmith spilte en konsert i Portland, Oregon, i 1973.

Tyler, ifølge drakten, tok Holcomb tilbake til sin hotellrom, hvor de diskuterte Holcombs alder.

Etter at han angivelig spurte hvorfor hun var ute hele natten alene, snakket Tyler og Holcomb om problemene hennes hjemme.

Deretter "utførte han forskjellige kriminelle handlinger mot" henne før han sendte henne hjem i en taxi neste morgen, heter det i søksmålet. Dette er skrevet av RollingStone.