Storaksjon: Flere bilverksteder lukkes umiddelbart

26/09/2024 11:55

Yvonne

Nyheter
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Vegvesenet har slått til mot ulovlige verksteder i en storaksjon sammen med politi og skattemyndigheter. 12 verksteder stenges.

En tur på verkstedet med bilen kan være en dyr fornøyelse. Det har ført til en fremvekst av ulovlige verksteder som tilbyr reparasjoner og vedlikehold uten godkjenning fra Statens vegvesen og hvor betalingen ofte foregår helt eller delvis under bordet.

12 verksteder ble stengt
Selv om det kan være billigere for bileieren, så er det ingen kontroll med verken utstyr eller lokaler, og man kan ikke være sikker på at at bilen er reparert på en trygg måte.

Vegvesenet har mottatt en god del meldinger om slike ulovlige verksteder over tid, og hadde samlet sammen alle tipsene for å utføre en storaksjon på alle stedene en og samme dag i midten av september.

Til sammen 37 adresser ble avlagt en visitt i storkontrollen som følge av mistanke om ulovlig verkstedsvirksomhet. 12 av besøkene endte med umiddelbar stengning. I tillegg møtte kontrollørene flere stengte dører.

Artikkelen fortsetter under bildet

Foto: Statens Vegvesen

Møtte sinne og folk som gjemte seg
"Vi mistenker at flere av virksomhetene har tipset hverandre om den pågående kontrollen" sier Einar Eskilt i Statens Vegvesen til Fædrelandsvennen.

Han kan fortelle at reaksjonene var varierende.

"Noen av stedene vi besøkte reagerte med uvitenhet. Andre med irritasjon og sinne. Vi opplevde også at noen låste og gjemte seg bak en dør", forteller Eskilt.

Forgreininger til annen kriminalitet
Med på aksjonen var representanter for både politiet, Arbeidstilsynet, Skatteetaten og Nav i tillegg til Vegvesenet. Det skyldes at flere av de ulovlige virksomhetene ofte har forgreininger til annen kriminalitet som trygdesvindel og skatteunndragelser.

Storaksjonen ble gjennomført i Agder på adresser fra Brokelandsheia i øst til Flekkefjord i vest. De 12 stedene som fikk muntlig vedtak om å stanse virksomheten, risikerer tvangsmulkter og anmeldelse hvis de ikke følger pålegget om å lukke ned.

"Vi gjennomfører disse kontrollene for å øke konkurranseevnen hos de godkjente virksomhetene, og ikke minst øke trafikksikkerheten på veien", sier Eskilt.