Store NORMAL NYHETER: Nå er det slutt

22/06/2024 07:45

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Etter mer enn ti år er det nå over.

NORMAL er en danskeid butikkjede som selger helt normale varer til unormale priser. Sortimentet omfatter kjente merkevarer innen personlig pleie, sminke, konfekt og husholdningsartikler.

Siden oppstarten i 2013 har kjeden gjennomgått en rivende utvikling, og har nå mer enn 680 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Nederland, Frankrike, Finland, Portugal og Spania.

Men fremover blir det ikke som vanlig for kjeden.

NORMAL står overfor et betydelig lederskifte når Torben Mouritsen, som var med å grunnlegge NORMAL i 2013, går av som administrerende direktør etter mer enn ti års tjeneste.

Det skriver Børsen.

Avgangen markerer en ny æra for kjeden, som har opplevd eksplosiv vekst og suksess under Mouritsens ledelse.

Torben Mouritsen har kunngjort sin beslutning om å forlate stillingen som konsernsjef med ro i sinnet etter en lang og nøye vurderingsprosess. – Jeg har hatt en diskusjon med meg selv om hvordan NORMAL tjener best på meg, sier han til Børsen. Han legger til at selv om avgjørelsen har vært vanskelig, føler han at tiden er riktig for både ham selv og selskapet.

Jesper Due, som tidligere har vært viseadministrerende direktør, tar nå over roret. Mouritsen selv vil ikke forsvinne helt fra scenen; Han vil fortsette som styreleder i NORMAL, hvor han vil fokusere på strategiske oppgaver og støtte den nye ledelsen.

NORMAL er vokset til imponerende størrelse

Gjennom årene har NORMAL utvidet sin rekkevidde betydelig og sysselsetter nå rundt 13 000 ansatte i mer enn 700 butikker i syv forskjellige land. Kjedens suksess gjenspeiles også i den imponerende omsetningen, som i år forventes å nå 11 milliarder danske kroner.

Med Jesper Due ved roret og Mouritsen som styreleder er forventningen at NORMAL skal bygge videre på det solide fundamentet som er lagt og fortsette sin imponerende vekst.