Storfetyver stjal mer enn 50 kyr fra gården

28/07/2024 22:55

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Det er ikke noe man hører om hver dag at storfetyver klarer å komme seg vekk fra en gård med over 50 kyr.

Storfetyver målrettet en gård i Sør-Auckland hvor de klarte å stjele mer enn 50 kyr. Sammen med tyveriet fikk de også uvurderlige genetiske linjer.

Rundt 22 kviger og 29 kalver ble stjålet fra bøndene Kirstine Lereculey og Phillip Jackson nær Glenbrook. Dette er skrevet av mediet RNZ.

Lereculey fortalte Checkpoint at storfeet deres ble stjålet i løpet av en våt natt fra en fjern åker, og at tyvene visste hva de gjorde.

"Vi er ikke den eneste gården dette har skjedd med. Noen andre har opptak lenger nede i veien på gården deres av en møbelbil. Vi vet ikke om det er relatert, men det er rart midt på natten i fjernkontrollen. området," sa hun.

De kjøpte Kokonga Hereford-piggene i februar i fjor, så de ble naturligvis veldig opprørt over å finne ut at de var stjålet.

"Alle våre kviger og kalver har spesifikk genetikk... Vi kan ikke få dem tilbake. Det er ingen sum penger som kan kjøpe dem... Vi kan ikke bare kjøpe flere kyr fordi de ikke har den genetikken." hun sa.

Hun sa at alle de stjålne kyrne kunne selges for en pris «i seks sifre» Lereculey var ikke sikker på hva tyvene ville gjøre med storfeet, «avl antar jeg fordi det gir ingen mening». Hun sa at politiet ble varslet umiddelbart og at et krimteknisk team var involvert.

"Men det var ute, det regnet kraftig og det var så gjørmete. Det er dekkspor, men... De trodde ikke det ville være noen rettsmedisinske bevis," sa hun.

«De har vært i konstant kontakt med oss ​​for å finne informasjon og se på motorveikameraer og lokale kameraer, men de har ikke funnet noe.

"Vi har banket på hver dør med kameraer i nærheten av gården og andres eiendommer, og det er utrolig hvor mange kameraer som bare er lokkeduer."

Hun var "helt knust" og sa at den siste måneden hadde det vært fem slike ran. De stjålne kyrne hadde navneskilt, og hun la til at "folk er smarte nok til å vite at virkelig billige kyr ville være et rødt flagg og at de burde kontakte politiet".