Svindlere prøvde å lure eldre kvinne: Fikk en skikkelig overraskelse ved døren

03/09/2024 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En svindler trodde han hadde lurt offeret sitt.

En mistenkt bedrager trodde han hadde funnet sitt neste offer da han ringte en kvinne i 90-årene som utga seg for å være fra et postselskap.

Men det han ikke visste var at politiet allerede var der da han dukket opp på døren – klar til å slå til.

Det hele startet med at kvinnen fikk en telefon fra en person som krevde debetkortkoden hennes med løfte om å hjelpe henne med å «oppdatere» kortet. Etter at svindleren presset henne, ga hun til slutt ut koden. Svindleren lovet da å sende en person hjem til henne i Flemingsberg for å bytte kortet.

Mistenkelig etter samtalen tok kvinnen kontakt med politiet, som raskt sendte en patrulje hjem til henne for å undersøke situasjonen. Under det pågående avhøret av kvinnen ringte telefonen hennes igjen – svindleren var på vei.

Gripen på plass

Da svindleren kom, ble han møtt av flere politifolk som allerede var på stedet. - Han hadde nok ikke forventet at det skulle være en gjeng med politi i salen. Følelsen min var at han skjønte at det var over, sier Fredrik, politiassistent ved Huddinge politistasjon.

Den antatte gjerningsmannen ble tatt direkte til aktor og er nå siktet for forsøk på bedrageri. Ifølge politiet er det uvanlig å lykkes med å arrestere svindlere på denne måten, da de vanligvis unngår å møte opp personlig.

Politiet som deltok i aksjonen viser til at mange eldre som blir utsatt for svindel føler skam og skyldfølelse.

— Det føltes som en liten seier når man har vært på flere slike saker for endelig å kunne arrestere noen, sier Fredrik til avisen Mitt i.