Brannene i og rundt Los Angeles er fortsatt ute av kontroll.
Minst 25 personer har mistet livet i skogbrannene, og nærmere 200.000 har vært evakuert. Ifølge Deadline er flere enn 100.000 mennesker fortsatt evakuert fra sine hjem. Mange av dem står uten boligforsikring.
Det er anslått at verdier for over 1.700 milliarder kroner har gått tapt og mange mennesker er i dyp nød.
Det har fått mange mennesker til å ønske å bidra økonomisk for å hjelpe de mange ofrene.
Dessverre er det også noe svindlere utnytter.
Derfor advarer nå et Cybersikkerhetsselskap mot falske donasjonssider.
I de første ukene av brannen, kom flere rapporter om folk i katastrofeområdet som plyndret evakuerte hus og bygninger.
TV 2 har tidligere skrevet at tyver også har kledd seg ut som brannmenn for å plydre hjemmene til de rike og berømte som bor i området som er rammet av brannen.
Samtidig har mange stimlet sammen for å hjelpe ofrene. Blant dem finner vi blant andre prins Harry og Meghan Markle, og senere på måneden opptrer blant andre Billie Eilish, Olivia Rodrigo, Lady Gaga og Jelly Roll på konserten FireAid som skal samle inn penger til brannofrene.
Slik unngår du å bli svindlet
Men hvis du vil hjelpe ofrene, må du også være påpasselig.
Cybersikkerhetsselskapet Check Point har avdekket at kriminelle nå utnytter menneskers ønske om å hjelpe ofrene etter brannene i Los Angeles.
Metoden er e-poster med QR-koder som skal lokke mottakerne til falske donasjonssider der de blir de bedt om å oppgi personopplysninger eller donere penger.
Ifølge Check Point er metoden effektiv fordi den utnytter folks følelser og ofrenes behov for rask hjelp.
Mottakerne blir indirekte presset til å donere raskt og uten å utvise vanlig forsiktighet. I tillegg skanner mange QR-koder med mobilen, som ofte har dårligere sikkerhetsbeskyttelse enn PC-er.
"Sjenerøsitet er en vanlig og sympatisk reaksjon under kriser, men det kan også øke risikoen for å bli utnyttet. Dette viser viktigheten av at både privatpersoner og virksomheter bør være ekstra årvåkne ved krisehendelser", sier sikkerhetsrådgiver Pål Aaserudseter i Check Point i Norge.