Tesla tilbakekaller selvkjørende funksjon i 53.822 elbiler

02/02/2022 14:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er ikke lenge siden Tesla måtte tilbakekalle hundretusenvis av biler, da det var problemer med noen kabler som i verste fall kunne sette noen av kameraene på baksiden av bilen ut av spill. Nå er den gal igjen.

Denne gangen er det 53.822 biler spredt over modellene S, X, 3 og Y av bilteknologiselskapet Tesla, som nå påvirkes av tilbakekallingen.

Årsaken ligger i at flere av bilene har en feil, noe som betyr at de fortsetter å rulle forbi stoppskilt der bilen automatisk skal stoppe.

Feilen er funnet i 53.822 biler der det er den såkalte fullt selvkjørende funksjonen, hvor sjåfører i utgangspunktet kan la bilen kjøre av seg selv.

Det er amerikanske CNN som skriver i dag om tilbakekallingen.

Tesla har i forbindelse med tilbakekallingen varslet at de ikke er kjent med at feilen skal ha forårsaket kollisjoner, skader eller dødsfall.

Brukere av Tesla-bilene har selv rapportert feilen til Tesla, og de har derfor valgt å tilbakekalle programvaren som er installert i omtrent 53 000 modeller.

I nær fremtid vil Tesla gi ut en oppdatert versjon av den fullstendig selvkjørende funksjonen, der funksjonen vil bli deaktivert.

Dette betyr at Tesla-eiere ikke trenger å bestille tid på et servicesenter for å fikse feilen. Dette gjøres i stedet "over luften" med en oppdatering til bilen.

Ifølge CNN skal folk ha sett dem rullet forbi stoppskilt på mellom 0,16 mph og 9 mph.

 

 

 

 

 

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.