‘The Simpsons’ tar livet av en av sine opprinnelige karakterer: Han har vært med i serien i over 35 år

03/05/2024 21:19

Henrik R

Nyheter
Foto: The Simpsons
Foto: The Simpsons
Et velkjent ansikt på Moes bar, denne innbyggeren i Springfield har ventet mer enn 700 episoder på å fortelle sin historie.

TV-serien "The Simpsons" er kjent for mange grunner: dens sarkastiske og underholdende tone, originale plott og ikke minst dens brede spekter av eksentriske karakterer.

Fra familien bestående av Bart, Homer, Marge, Lisa og Maggie til medlemmene av skolen og Moes bar, er Springfield, som Matt Groening har skapt, en av de mest ikoniske byene på TV.

Dette er også fordi den har gått over flere tiår, mer enn 700 episoder, og er for øyeblikket i sin 35. sesong, mens den forbereder den neste.

Med så mange historier og karakterer involvert, var det uunngåelig at noen til slutt ville forsvinne, og det er akkurat det som har skjedd.

Det interessante er at det skjedde med en karakter som har vært der fra starten, selv om ikke alle hadde lagt merke til ham.

Kanskje fordi han ikke tiltrek seg mye oppmerksomhet, kanskje fordi han ikke hadde mange replikker i serien, eller kanskje fordi det bare ble antatt at han alltid var der, i bakgrunnen, som fyll.

Det dreier seg om Larry Dalrymple.

Mannen med de brune buksene, blå genseren, oransje jakken og lite hår, kjent for å være en stamgjest på Moes bar. Dalrymple kan faktisk alltid ses, når en av karakterene nærmer seg baren eller interagerer med noe relatert til baren, aktiviteter som andre karakterer som Barney, Lenny, Carl eller selve Moe også deltar i.

En karakter som har vært der fra begynnelsen, og som seerne egentlig ikke visste noe om.

I det minste ikke før den siste episoden som er sendt til dags dato, hvor vi lærte hans historie å kjenne, men dessverre også hans død.

Foto: The Simpson

Hans siste episode

Det tok mer enn 700 episoder å lære Larry Dalrymples liv å kjenne, som fortelles i episoden 'Cremains of the Day'.

Her ser vi hvordan Moe forsøker å jage sine stamgjester ut av baren med en kosteskaft, men da han kommer til Dalrymple, oppdager han at han er død.

Gruppen innser i det øyeblikket hvor lite de visste om sin drikkekamerat, og ved begravelsen er ikke engang presten, Reverend Lovejoy, i stand til å si et par ord, fordi han ikke kjente avdøde.

Selv Marge bebreider Homer for ikke å vite noe om Larry etter å ha tilbragt så mye tid sammen med ham.

Det er i det øyeblikket gruppen bestemmer seg for å dra på en reise for å spre Larrys aske.

En biltur, hvor de begynner å gjenoppleve alle de historiene sammen med ham, men også innser at de noen ganger lot ham stå i stikken.

I mellomtiden blander Fat Tony og hans gangstere seg inn, siden det blant asken er noen safirer som Larry hadde gjemt i magen. Reisen ender med gruppens forsoning med Larrys ånd og med seg selv.

En karakter som i den originale versjonen ble spilt av den samme stemmeskuespilleren som gir stemme til Mr. Burns, Smithers og til og med Ned Flanders (Harry Shearer), og som nå vil bli lagt merke til av mange flere seere.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.