Tidligere drapssjef kaller det en «høyst uvanlig» sak: Nå kommer flere detaljer om mistanke om dobbeltdrap frem i lyset

06/09/2023 09:30

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
To kvinner antas drept ved å ha forgiftet en 24 år gammel gjerningsmann på en og samme adresse.

En 24 år gammel mann ble mandag siktet for drap på to kvinner.

En 18 år gammel kvinne som ble funnet død i mannens leilighet søndag, og en 23 år gammel kvinne som ble funnet i mannens leilighet 24. juli og erklært død 28. juli.

Østjylland politidistrikt mener at de to unge kvinnene ble drept av samme mann i samme leilighet i den danske byen Brabrand, som er en forstad til den mere kjente byen Aarhus, med bare seks ukers mellomrom.

Mandag kveld ble mannen varetektsfengslet i fire uker for et forberedende rettsmøte. Han nekter straffskyld.

Skjedde i et voldsomt miljø

Aktor Jesper Rubow sa til TV 2 etter mandagens innledende høring at begge de påståtte forbrytelsene skjedde i et «voldsomt miljø».

Når politiet bruker det begrepet, betyr det som regel at de det gjelder kommer i sirkler der man møtes og tar narkotika sammen. Det forklarer tidligere visepolitiinspektør og drapssjef ved København-politiet, Jens Møller.

Han kaller saken fra Brabrand «høyst uvanlig».

– Det er veldig, veldig spesielt at to unge kvinner på samme adresse går bort med seks ukers mellomrom, sier den tidligere drapssjefen.

Tidligere mandag sa visepolitiinspektør Flemming Nørgaard i Østjylland politidistrikt til TV 2 at de har koblet sakene sammen da det antas at det samme har skjedd med de to kvinnene.

– Mye av det samme har skjedd med noen måneders mellomrom. Samme mann er til stede i leiligheten. Dette er unge kvinner, og vi regner med at begge kvinnene kan ha dødd av omtrent det samme, altså forgiftning, sier visepolitiinspektøren.

Relasjon til fornærmede

Ifølge politiet hadde begge de avdøde kvinnene en relasjon til gjerningsmannen, og naboer av leiligheten i Brabrand sier til TV 2 Østjylland at det har vært høylytte krangler fra leiligheten i dagene før det mistenkte drapet.

Ifølge tiltalen døde trolig begge kvinnene av forgiftning. Østjylland politidistrikt har uttalt at de mistenker at forgiftningen skjedde med piller eller narkotika, men at de avventer etterforskning.

Ifølge Jens Møller varierer forgiftning som dødsårsak mye. Det kan være alt fra å ta reseptbelagte legemidler, giftige sopp eller andre matvarer til overdoser eller medisinering.

Kan ha fått i seg gift frivillig

Jens Møller kommenterer ikke den konkrete saken, men påpeker at det ved forgiftning kan være vanskelig å avgjøre om avdøde har fått i seg giften av egen fri vilje.

– Du kan ha fått i deg det som er sammen, du kan ha fått det i deg selv, eller du kan ha fått det i deg uten å vite det, slik du ser med neddoping. Det kan være vanskelig å fastslå, og man vil ofte se på andre bevis som kan indikere om det er et drap, sier Jens Møller.

Det kan være åstedsundersøkelser, kriminaltekniske undersøkelser, gjerningspersonens datamaskin, telefon og annen kommunikasjon.