Triste nyheter for prins Harry

23/12/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå er det triste nyheter for prins Harry.

I en nylig utvikling i det britiske rettssystemet har prins Harry lidd et nederlag i en injuriesak mot avisen Mail on Sunday.

Prinsen, som saksøkte Associated Newspapers Limited (ANL) over en artikkel fra februar 2022, er blitt dømt til å betale avisens saksomkostninger på nesten 50 000 pund innen 29. desember.

Artikkelen som prins Harry bestridte, var relatert til hans juridiske kamp mot innenriksdepartementet om endringer i hans offentlig finansierte sikkerhetsordninger under besøk til Storbritannia.

Det skriver The Mirror.

Saken, som har vakt mye oppmerksomhet, dreide seg om en artikkel med overskriften "Hvordan prins Harry prøvde å holde sin juridiske kamp med myndighetene om livvakter hemmelig... så - bare minutter etter at historien sprakk - prøvde PR-maskinen hans å sette positiv spinn på tvisten".

Prins Harrys advokater hevdet at historien var "et angrep på hans ærlighet og integritet" og kunne undergrave hans veldedighetsarbeid samt innsats for å bekjempe feilinformasjon på nettet.

ANL forsvarte seg med at artikkelen ga uttrykk for en ærlig mening og ikke forårsaket alvorlig skade på hans omdømme.

Andrew Caldecott KC, som representerer ANL, hevdet at forsøket på å avslutte forsvaret deres uten rettssak var "helt uten fortjeneste", og la til at "hele saken er bygget på sand".

Han påpekte at prins Harry først uttrykte vilje til å betale for sikkerheten etter den juridiske gjennomgangen. I en skriftlig avgjørelse har Mr. Justice Nicklin avviste ANLs forsvar og uttalte at utgiveren hadde en reell mulighet til å argumentere sin sak.

Som et resultat av dette er prins Harry nå dømt til å betale avisens omkostninger i forbindelse med denne saksbehandlingssøknaden. Dersom det ikke oppnås forlik mellom partene, vil en injurierettssak finne sted mellom mai og juli neste år.

Denne saken kaster lys over de komplekse juridiske kampene som medlemmer av den britiske kongefamilien noen ganger møter og utfordringene som følger med å navigere i offentlighetens og medias søkelys.