Triste nyheter fra norsk ferieparadis: Kun åpent 7 timer i døgnet

23/05/2024 12:09

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er kun åpent syv timer i døgnet.

Når nordmenn pakker sekken og setter kursen mot Mallorca, er det ofte med forventning om sol, strand og avslapning. Men nå er det et par ting du bør være klar over før du besøker det danske ferieparadiset.

Nylig kom det frem at en tur til dette spanske ferieparadiset nå krever ekstra oppmerksomhet bak rattet, etter at lokale myndigheter har innført nye trafikkregler som kan lære turister dyre lærdommer hvis de ikke følger dem.

Selv om det er en selvfølge for mange dansker å alltid bruke blinklysene når de bytter fil eller svinger, har denne trafikkvanen nylig blitt obligatorisk i Spania etter at den ble vedtatt i januar.

Men det stopper ikke her.

På Mallorca er Banyalbufar kommune tvunget til å innføre drastiske tiltak for å håndtere en alvorlig tørkesituasjon.

Dette skriver lokalmediet  Ultima Hora.

– Vi er veldig lei oss for å måtte gjøre tiltak som disse, og fra bystyret ser vi allerede etter løsninger for å kunne forsyne kommunen med vann, sier ordfører Eleonor Bosch.

Dette har medført at vannforsyningen i Banyalbufar nå kun vil være tilgjengelig fra 16-23 hver dag.

Den kritiske vannmangelen skyldes en lengre periode uten tilstrekkelig nedbør, og dette har ført til ekstremt lave nivåer i områdets vannmagasin.

Banyalbufar er den første kommunen på Mallorca som innfører så strenge restriksjoner for både turister og lokalbefolkningen. Det er foreløpig ingen sluttdato for disse begrensningene ennå.

Ikke det første trekket

For en måned siden begynte kommunen allerede å implementere andre restriksjoner.

Fylling av svømmebasseng er nå forbudt og det er restriksjoner på aktiviteter som krever store vannmengder, som vanning av store områder og rengjøring av terrasser, biler og fasader. I tillegg er det daglige vannforbruket nå begrenset til et gjennomsnitt på 75 liter per dag. innbygger.

Og dersom det forbruket overskrides, vil kommunen innføre ytterligere begrensninger basert på presise målinger.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.