Trump er lei av det: Dette er det første han vil gjøre hvis han blir president

21/06/2024 22:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Trump setter nå ord på hva han vil gjøre først hvis han får tittelen USAs president.

Donald Trump, den republikanske presidenten, er bestemt!

Derfor gir han nå et løfte til noen av sine rikeste bidragsytere om hva han har tenkt å gjøre som en av sine første handlinger hvis de støtter hans kandidatur til å bli USAs neste president. Det skriver Washington Post og The Guardian.

Trump er grei i sin uttalelse

Donald Trump har klart sagt at dersom han blir valgt som USAs neste president, vil han ta drastiske tiltak mot studenter som deltar i pro-palestinske protester ved amerikanske universiteter.

Planen hans er å utvise dem fra landet.

"Det jeg kommer til å gjøre er å deportere studentene som protesterer. Det er mange utenlandske studenter. Så snart de hører dette, kommer de til å oppføre seg," sa Trump til sine bidragsytere, ifølge The Washington Post .

Ifølge Trump er disse demonstrantene en del av en radikal bevegelse som han ønsker å motarbeide.

Dette ble også understreket etter en demonstrasjon ved Columbia University, hvor han berømmet New York-politiet for å ha arrestert flere hundre demonstranter og dermed brutt opp protesten.

En del av valgkampen

Republikanerne gjør en stor innsats for å gjøre collegeprotester til et sentralt tema i valgkampen ved å fremstille det som kaos under Joe Bidens presidentperiode.

Hvem støtter han?

Det er ikke lett å følge Trumps posisjoner i konflikten mellom Israel og Palestina. Til tross for ønsket om å undertrykke protester for Palestina, har Trump tidligere uttalt at Israel taper PR-krigen i Gaza. Dette til tross for hans ellers nære forhold til den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu. Det ryktes at forholdet deres har truffet en ulempe i 2020, og de to har ikke snakket sammen siden den gang.

Dette kan kanskje forklare disse utsagnene.

Videre, i forbindelse med konflikten i Israel og Palestina, skal Trump ha uttalt: «La oss få det overstått og komme tilbake til fred og slutte å drepe mennesker».