Tyske turister flykter fra Tysklands største campingplass: «Vi prioriterer sikkerheten til våre gjester»

06/06/2024 14:34

Sofie

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Opptil 15.000 campere har blitt tvunget til å forlate Tysklands største campingplass på grunn av akutte farer.

Gravøya i Wesel, Nordrhein-Westfalen, har møtt en nødevakuering på grunn av økende vannstand i Rhinen og de omkringliggende vannforekomstene.

Tysklands største campingplass med 5.000 faste campere og en kapasitet på opptil 15.000 er tømt.

Nødevakuering påkrevd

Operatørene av campingplassen annonserte 3. juni at sikkerheten til gjestene er topp prioritet og at området bør være ryddet innen tirsdag 4. juni 2024 senest kl 20:00.

Gravøen, en liten by med butikker, restauranter, minidyrehage og mye mer, står nå overfor en alvorlig trussel fra de stigende vannmassene.

«Vi gir høyeste prioritet til sikkerheten til våre gjester, og for å unngå mulig risiko er det nødvendig å tømme campingplassen før den fastsatte fristen», uttalte operatørene på sin hjemmeside, ifølge det tyske mediet Ntv .

Flodnivået stiger

I følge Waterways and Shipping Authorities in Duisburg (WSA) forventes Rhinen å nå flodnivå én i Köln Selv om det ikke forventes noen kritiske verdier for Nedre Rhinen, vil skip måtte seile med redusert hastighet midt i elv.

"De høyeste vannstandene forventes i Bonn og Köln-området, mens Duisburg vil oppleve toppen på torsdag," sa en talsmann for WSA. I Köln forventes maksimal vannstand å være under 7,20 meter, som fortsatt er over nivå én på 6,20 meter.

En talskvinne for vannveiene og skipsfartsmyndighetene understreket at situasjonen i Nordrhein-Westfalen ikke kan sammenlignes med dagens situasjon i Bayern, der flommen har vært langt mer alvorlig.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.