Været denne uka: Mye mer regn enn normalt

20/08/2024 06:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det blir ei uke med nye nedbør, melder Yr, og et sted i landet har har det allerede regnet mer enn det normalt gjør i hele august.

Synes du det har regnet mye på Vestlandet i det siste? Så har dine antakelser nok vært korrekte. Også Bergensere som er vant til mye regn, har opplevd en bemerkelsesverdig våt måned.

Selv om august er langt fra slutt, melder Meterologisk institutt om at målestasjonen på Florida i Bergen har registrert 218,4 milimeter nedbør hittil i august. Det er betydelig mye mer regn ennenn det vanligvis faller i hele August.

"Totalt har det kommet 207mm nedbør i gjennomsnitt, så Bergen har allerede fått 105% av normalen!", skriver de på X.

Å få 105% av den normale nedbørsmengden tidlig i måneden betyr at det allerede har falt mer nedbør enn det som er normalt for hele måneden, og det er fortsatt tid igjen av måneden. Dette antyder at august har vært spesielt våt i Bergen. Slike store avvik fra normalen er ikke dagligdags, og det kan indikere et ekstremvær eller en unormalt våt periode.

Prognosene for dagen og resten av uka lover mer vått fra oven.

Regn i hele landet
Det kan allerede minne om høstvær i Nord-Norge, som får en våt start på uka. Men sommeren har ikke takket for seg helt enda! Etter en regnskur kommer den varme lufta tilbake til Troms og Finnmark i midten av uka, og Tromsø ligger an til å få enda en nordisk sommerdag.

Vestlandet vil få konstant påfyll av regn, mens Østlandet og Trøndelag slipper heller ikke unna lavtrykkene i vest.

Følg Meterologisk institutt på X for mer informasjon om akkurat der du befinner deg.