Til tross for Danmarks lille størrelse, er de veldig godt representert på den internasjonale matscenen, hvor de kan skryte av svært anerkjente og populære restauranter som Alchemist, Geranium og Noma.
De to sistnevnte er de eneste i Danmark med tre Michelin-stjerner, som er det maksimale du kan oppnå i den franske matguiden.
Noma, med eieren René Redzepi i spissen, har i mange år vært et stort symbol på den gryende nordiske gastronomien.
Det tar imidlertid både tid og mye penger å drive en så eksklusiv og spesiell restaurant som Noma.
Redzepi ønsker å basere selskapet på mer matproduksjon i fremtiden, og dette vil få store konsekvenser.
Overgangen til matproduksjon betyr at Noma stenges som restaurant på ubestemt tid fra 2025.
– Det er viktig for meg at Noma skal være en varig faktor i banebrytende matinnovasjon. Derfor må vi kutte restaurantdelen fra en tid. Vi forventer at det vil ta et sted mellom to og fire år før transformasjonen er på plass. I hvilken regi Noma vil åpne igjen, vet jeg ennå ikke. Men jeg tviler på at det vil være som en vanlig restaurant, som alltid er åpen og hvor du kan bestille bord. Det blir nok mer sporadisk og pop-up, sier Redzepi.