Viktig beskjed fra Google Chrome: Oppdater nå

23/05/2024 12:43

Sofie

Nyheter
Foto: OpturaDesign / Shutterstock.com
Ikke ignorer denne Google Chrome-advarselen.

Google Chrome, med sine 3,45 milliarder brukere og en markedsandel på over 65 prosent, er verdens mest populære nettleser. På andreplass finner vi Safari med en markedsandel på 18 prosent.

Dette store antallet brukere gjør Chrome til et attraktivt mål for angripere og øker risikoen for sikkerhetstrusler betydelig.

Nylig har Google lansert en ny oppdatering til Chrome som retter hele ni sikkerhetsfeil. Blant disse er én spesielt bekymringsfull, ifølge Lifehacker: en såkalt nulldagssårbarhet.

En nulldagssårbarhet er en sårbarhet som er oppdaget og potensielt utnyttet av angripere før den ble kjent for utviklerne. Det skriver DinSide.

Lifehacker forklarer: «Det betyr at noen med onde hensikter ikke bare kjenner til sårbarheten, de har også utnyttet den til å hacke noe. Teknologiselskaper som Google gir oss sjelden mer informasjon enn dette om null-dagers sårbarheter, men når du ser en feil identifisert som en slik, bør det sende advarsler i hodet ditt om å oppdatere tingene dine så snart som mulig»

Det som gjør situasjonen enda verre er at dette er den tredje nulldagssårbarheten Google har oppdaget i Chrome bare denne måneden. Selskapet har allerede sluppet to oppdateringer til nettleseren i mai.

Det amerikanske byrået for cybersikkerhet og infrastruktur (CISA) har lagt til alle tre sårbarhetene i sin katalog over kjente utnyttede sårbarheter. Føderale byråer i USA har frist til 10. juni for å oppdatere sine Chrome-nettlesere.

For å oppdatere Chrome, klikk på de tre prikkene øverst til høyre i nettleseren. Velg deretter Hjelp og klikk på Om Google Chrome. Nettleseren vil da sjekke om det finnes nye oppdateringer. Den versjonen du skal se etter er Chrome 125.