Vladimir Putin med gode nyheter: Endelig skjer det

05/01/2023 18:41

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vladimir Putin kunngjorde gode nyheter torsdag, som er sårt tiltrengt i krigen.

I slutten av neste måned vil krigen i Ukraina ha vart i 12 måneder. Krigen har trukket ut i lang tid, og dette kan merkes både i Russland og Ukraina.

Det er dyrt, begge land har mistet mange soldater og det er vanskelig å holde motet oppe i lengden.

Likevel har det vært svært lite forhandlinger mellom de to landene, som da også har noen ultimate krav, som motparten på ingen måte er interessert i å etterkomme.

Ukrainas president Zelenskyy har for eksempel sagt at han ikke vil gi fra seg så mye som én centimeter av territoriet som tilhørte Ukraina før invasjonen.

På den annen side har det blitt sagt fra russisk side at man bør ha minst de fire regionene som man har annektert etter invasjonen – dette gjelder Donetsk og Donbas.

Men selv om det ikke har vært fred ennå og det hele ser litt mørkt ut, er det faktisk gode nyheter. Russlands president, Vladimir Putin, erklærer våpenhvile i Ukraina førstkommende fredag ​​og lørdag.

Det skjer i forbindelse med jul i den ortodokse kirken i Russland Dette skriver Reuters og det russiske mediet Ria basert på en melding fra Kreml ifølge TV 2.

Nærmere bestemt vil våpenhvilen tre i kraft klokken 12 på fredag ​​og vare 36 timer til midnatt lørdag kveld.

36 timer er kanskje ikke så mye, men det er likevel bedre enn null.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.