World Animal Protection med hjerteskjærende uttalelse: – Dette er noe av det verste vi har sett så langt

22/06/2023 08:30

Emma

NYHETER
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dette er det mest kyniske og skruppelløse overgrepet man kan tenke seg, sier World Animal Protection.

BBCs nåværende avsløring av et globalt nettverk som torturerer, mishandler og dreper makakaper, er et uttrykk for kynisme og skruppelløshet som er noe av det verste vi har sett så langt. Det er ufattelig at man kan være så brutal og blottet for empati med levende vesener, sier Stephanie Kruuse Klausen, dyrelivsekspert i World Animal Protection Denmark.

Dyreorganisasjonens kommentarer kommer etter at BBCs undercover-gruppe i dag avduket en global torturring som spenner over hele verden fra Indonesia til England til flere stater i USA.

Stasjonen navngir flere av torturringens mesterhjerner i de nevnte landene. En av hjernene i Virginia i USA kaller seg «Torture King», og forteller BBC hvordan han har distribuert og solgt videoer på nettet der aper blir utsatt for de mest brutale overgrep, og hvor «kunder» har stemt på hvordan og med hvilke verktøy dyrene skal tortureres og avlives.

I en annen video forteller en menneskesmugler i Indonesia lattermildt hvordan han mishandler sine små makaker ved å slå dem mot en vegg, og spør journalister om de vil bestille en behandlingsvideo. 

Ifølge BBC har hundrevis av videoer av dyretortur spredt seg på sosiale medier, inkludert YouTube, Facebook og Telegram, hvor de lett kan bli funnet i dag, ifølge kringkasteren, selv om både Facebook og Youtube hevder at de gjør alt de kan for å fjerne dem så snart de ser videoene.

Det opplyser World Animal Protection Danmark i en pressemelding.

Det hviler et veldig tungt ansvar på sosiale medier og nettverk, som torturørene utnytter til å spre sine grusomme videoer, sier Stephanie Kruuse Klausen:

– Den eneste måten å stoppe disse brutale forbrytelsene på er hvis sosiale medier er spesielt årvåkne og sørger for at de fjernes umiddelbart. Men de har også en plikt til å sørge for at slike overgrep og overgrep ikke dukker opp på deres plattformer i det hele tatt. Og verken Youtube eller Facebook har vært særlig gode på dette så langt. BBCs avsløringer kan forhåpentligvis få dem til å skjerpe innsatsen betraktelig, slik at de kyniske mesterhjernene stoppes fra å tjene penger på levende veseners ulykker, avslutter Stephanie Kruuse Klausen, dyrelivsekspert i World Animal Protection DK.