Zelenskyj reagerer på grusomme halshuggingsvideoer

12/04/2023 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ukrainas president reagerer på grusomme videoer som angivelig viser halshugging av ukrainske soldater.

I forrige uke begynte brutale videoer å sirkulere på prorussiske Telegram-kanaler som angivelig viser russiske Wagner-styrker halshugge ukrainske krigsfanger.

Det melder flere medier, deriblant CNN.

Videoene er imidlertid ikke bekreftet.

Den første videoen som begynte å spre seg viser to halshuggede ukrainske soldater, som også mangler hendene, liggende på bakken ved siden av et avrevet militærkjøretøy. Samtidig høres flere personer snakke russisk. Ler, sier en av de tilstedeværende:

– De drepte dem. Noen kom bort til dem. De kom bort til dem og skar av hodene deres.

Ifølge innlegg på russiske sosiale medier kommer opptaket fra Bakhmut nylig, der særlig Wagner-styrker og ukrainske tropper har utkjempet noen av de tøffeste kampene i krigen.

En annen video som sirkulerer på Twitter, som antas å være fra i sommer på grunn av grønne trær og busker i nærheten, viser også angivelig en russisk soldat som kutter av hodet til en ukrainsk soldat som antas å ha vært i live før det bestialske angrepet på grunn av skrik.

Institute for the Study of War siterte også videoene, som de mener indikerer at Wagner «angivelig fortsetter å begå krigsforbrytelser mot ukrainske soldater i Bakhmut», med henvisning til et relatert bilde som har sirkulert på russiske sosiale medier av et avkuttet hode plassert på et spyd.

På Twitter reagerte Zelenskyj på de brutale videoene, som han kalte russisk terror.

– Det er et bilde på hvilke skapninger de er. De ser ikke folk. En sønn, en bror, en mann, noens barn. Dette er deres forsøk på å gjøre det til den nye normen. En vane med å ødelegge liv. Det er ikke en ulykke, det er ikke en episode.

– Alle må reagere. Alle vil bli holdt ansvarlige, sier presidenten i videoen.