31. oktober er det Halloween, og det er en dag som mange nordmenn markerer.
Ifølge Videnskab.dk er Halloween faktisk en overgangsfest mellom sommer og vinter. Derfor feires det alltid i slutten av oktober. Slutten av sommeren er markert som en sen høstfest med sterke tradisjoner knyttet til død og gjenfødelse.
Her hjemme er Halloween spesielt merket med utskårne gresskar og skumle kostymer. I tillegg er det også mange herligheter å kaste deg inn i hvis du vil skape en (u)hyggelig atmosfære.
Her får du oppskriften på Halloween-cookies, som krever få ingredienser og er enkle å blande sammen.
Oppskriften kommer fra det amerikanske nettstedet Taste of Home. I den opprinnelige oppskriften påføres forkortelse, som er et vegetabilsk fett. Det kan være vanskelig å finne i norske supermarkeder, derfor er det erstattet med smør i denne versjonen. Det kan imidlertid bli funnet på flere norske nettbutikker hvis du gjør et raskt google-søk.
I tillegg vil Reeses mini peanøttsmørkopper bli brukt. Disse små sjokoladene finner du også på nettet.
Dette trenger du:
250 gram peanøttsmør
200 gram sukker
1 stort egg
24 Reeses mini peanøttsmørkopper
80 gram mørk, hakket sjokolade
1 ts smør
48 sukkerøjne
Foto: Shutterstock.com
Slik gjør du:
Slå på ovnen ved 175 grader.
Visp peanøttsmør og sukker til det er lyst og mykt. Visp inn egget.
Rull 24 kakekuler av deigen. Legg på et bakeplate og trykk dem litt flatt. Stek i 15-17 minutter. Avkjøl i tre minutter før du fjerner dem fra platen til en rist. Trykk deretter på en mini-peanøttsmørkopp i midten av hver kake. La kakene avkjøles helt.
Smelt sjokolade i mikrobølgeovn eller over vannbad. Rør til glatt. Legg sjokolade i en plastpose - beregnet på mat - kutt et lite hull i et hjørne av posen. Lim godteriøynene på de små peanøttsmørkoppene ved hjelp av smeltet sjokolade. Lag åtte linjer på hver cookie som skal se ut som edderkoppben.
La sjokoladen stivne helt før du serverer dem.