Det er jeg sikker på. Den smaker så fuglene synger og kan brukes til alt! Den smaker fenomenalt til alt fra speilegg til kylling og biff, og den er fantastisk som tilbehør til grønnsaker. Og den kan smøres i sandwicher og på ristet grovbrød. Den kan brukes som dressing til pizza og vendes i varm pasta og... Jeg er sikker på at du kommer til å bli fan!
Til ca. ½ l grillet paprika-mandelkrem
2 store røde paprika
100g mandler
50g pinjekjerner
150g mild olivenolje
Saften av 1 sitron
Havsalt
Halver paprikaene og fjern stilk og frø.
Leggg paprikaene på en bakepapirskledt stekeplate med skjæreflaten ned.
Grill paprikaene på høyeste varme og grillfunksjonen i ovnen. Paprikaene skal bli sorte og boblende i skinnet. Når paprikaene ser ut til å ha fått nok, tas de ut av ovnen.
La paprikaene avkjøles et par minutter og legg de deretter i en frysepose eller i en skål/beholder med lokk på. I takt med at paprikaene avkjøles dannes det kondensvann, og det gjør det lettere å flå av skinnet på de. Når paprikaene er lune og til å håndtere, trekkes skinnet av.
Rist pinjekjernerne i en tørr panne over middels varme og rør om jevnlig. Når kjernene begynner å lukte aromatisk og ta farge, helles de over på en tallerken. Gjenta tørristningsprosessen med mandlene.
Kombiner grillet paprika, mandler, pinjekjerner, olivenolje, sitronsaft og litt havsalt i en foodprosessor eller blender, og blend til en kremet og pestoaktig fet krem. Smak til med havsalt.
Oppbevar kremen i en glasskrukke på kjøl, hvor holdbarheten vil være en ukes tid.
Foto: Dagens.no