11 år etter at idrettsstjernen drepte kjæresten sin: Nå han er fri

08/01/2024 20:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den tidligere idrettsstjernen er igjen på frifot, men vil være under streng overvåkning frem til dommen hans går ut i 2029.

Et nytt kapittel begynner fredag i saken om den benløse mannen Oscar Pistorius, som skjøt og drepte kjæresten sin i 2013.

Han vil bli prøveløslatt fredag, men vil fortsette å leve under strenge vilkår frem til dommen går ut i 2029.

Det skriver BBC.

Det betyr blant annet at hans bevegelsesfrihet er begrenset. Oscar Pistorius må derfor være hjemme hos ham et visst antall timer om dagen.

I tillegg har han ikke lov til å konsumere alkohol eller snakke med media.

Pistorius var allerede før saken kjent som den paralympiske vinneren «Bladerunner». Han fikk det kallenavnet på grunn av benprotesen, som besto av karbonfiber.

Det endret seg imidlertid da jusstudentmodellen Reeva Steenkamp, som hadde vært sammen med Pistorius i tre måneder, ble skutt og drept av den beinløse idrettsutøveren.

Han forklarte først at han trodde det var en innbruddstyv han skjøt gjennom en baderomsdør.

I 2014 ble Pistorius fengslet for det som i Sør-Afrika utgjør ufrivillig drap, men en ankedomstol fant ham skyldig i uaktsomt drap i 2015.

To år senere, i 2016, ble han dømt til seks års fengsel, mindre enn halvparten av de minimum 15 årene som kreves av påtalemyndigheten.

Året etter mer enn doblet Sør-Afrikas høyesterett straffen til 13 år og 5 måneder, og bemerket at fengselsstraffen på seks år var «sjokkerende mild» for en forbrytelse begått av Pistorius.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.