Aston Villa slo klubbrekord med seier over Arsenal

10/12/2023 12:00

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Arsenal hadde mange sjanser, men klarte ikke å score, og da spilte Aston Villa seg virkelig inn i toppkampen.

Aston Villa fikk en rystende start på sesongen med 1-5 borte mot Newcastle, men siden har laget fra Birmingham gitt ting et lite løft.

Lørdag stemplet de seg virkelig inn i Premier Leagues toppkamp med 1-0-seier over Arsenal og slo samtidig klubbrekord.

Det ble hjemmeseier nummer 15 i ligaen på rad. Klubben har aldri oppnådd dette før. Med de tre poengene ligger laget også på tredjeplass, kun to poeng bak lederne Liverpool. Arsenal er nummer to.

Hjemmelaget kom sterkt ut og etter bare sju minutter tok Aston Villa ledelsen gjennom John McGinn.

Etter dette tok imidlertid Arsenal over scenen spillemessig. Dessverre for den karantenesatte treneren Mikel Arteta på tribunen, hadde ikke laget hans tatt med seg skarpheten på turen til Birmingham.

Aston Villa gjorde mange feil i oppbyggingen og Arsenal snappet ballene dyktig. Gjestene syntes det imidlertid var veldig vanskelig å finne målet, og det var Villas flaks.

For Unai Emerys lag var det langt fra noen god kamp, ​​men et sterkt spill av Emiliano Martínez i mål og dårlig avslutning fra Arsenal gjorde at utligningen uteble.

Martin Ødegaard hadde to helt frie skudd nesten fra straffemerket, men det ene sparket han utenfor og det andre leste Martínez.

Arsenal hadde god plass til å leke seg bak den bakre kjeden til Villa, og London-laget utnyttet det strålende. Problemet var at når sjansene var satt opp, stod ikke finishene i mål med det utførte arbeidet.

På overtid fikk Kai Havertz til slutt ballen i mål etter en tabbe, men han slo ballen med armen på veien, så målet ble annullert.