Henny Reistad brøt sammen etter feil avgjørelse

12/12/2023 08:44

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Henny Reistad og Norge mislyktes i finaleangrepet mot Frankrike.

Det var 28 sekunder igjen av kampen, Norge lå bak med ett mål og planen var klar:

Henny Reistad skulle ta det siste skuddet.

Men da planen skulle innløses, gikk det ikke som planlagt. Reistad spilte ballen videre, og Norge endte opp med et både presset og dårlig vingskudd som ga seieren til Frankrike.

Den uheldige avslutningen traff Reistad, som brøt sammen etter søndagens kamp da hun møtte moren på tribunen.

– Det er vanskelig å få det ut av hodet når man er irritert sånn, sa Reistad til dansk TV 2, og legger til at hun lett tar til tårene av både frustrasjon og glede.

– Det er mye følelser, og når jeg møter foreldrene mine, slipper jeg det ut. Det var egentlig bare det.

Nederlaget betydde at Norge endte på andreplass – i stedet for først – i gruppe 2 i hovedrunden.

Hvorfor gikk det galt?

Den norske planen ble satt i en timeout med et halvt minutt igjen av kampen.

Her satte den norske stjernen Nora Mørk opp et spill som vanligvis brukes i Team Esbjerg, og det skulle ende med et skudd fra Reistad.

Det gikk som nevnt galt, og mandag forsøkte de to nordmennene å forklare hvorfor det endte slik.

Reistad: - Det er nok en kombinasjon av at Nora og jeg har vår egen idé og at Stine (Oftedal, red.) kanskje mener noe helt annet, sa Reistad til dansk TV 2 Sport.

Mørk: - Jeg følte faktisk det var en god plan. Men Henny syntes det var for tidlig å skyte [med 13 sekunder igjen], og det er greit.

Reistad: – Jeg ville ikke avslutte angrepet så tidlig da vi var syv mot seks og vi ikke hadde blitt enige om hvem som skulle løpe ut. Men jeg vet også at sjansen min nok var bedre enn den vi endte opp med.

Mørk: - Jeg har sagt det før, og jeg sier igjen at neste gang skal jeg også sette alle pengene mine på Henny Reistad. Det er jeg ikke i tvil om. Den ballen gikk ikke ut på høyresiden. Jeg synes det var en god plan, sa Nora Mørk. 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.