Ingebrigtsen-saken: Gjert i nye avhør

21/12/2023 16:00

Emma

Sport
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Alle de syv barna og pappa Gjert er avhørt av politiet.

I høst har det stormet rundt familien Ingebrigtsen.

Fjorårets brudd mellom pappatrener Gjert Ingebrigtsen (57) og løpersønnene Henrik (32), Filip (30) og Jakob Ingebrigtsen (23) har i år utviklet seg til en voldsom familiestrid.

Først ble Gjert nektet akkreditering til Friidretts-VM i midten av september i Budapest, selv om han er trener for medaljevinner Narve Gilje Nordås (25).

Det skapte oppstyr og konflikt med Friidrettsforbundet.

Deretter var han ikke invitert i det storslagne bryllupet til OL-helt Jakob Ingebrigtsen og hans kjære Elisabeth Asserson (23) i Drammen kirke 23. september. 

Dette førte til voldsom oppmerksomhet. Etter at norske medier rapporterte detaljer om familiekonflikten i ukevis, skrev sønnene en kronikk i VG 19. oktober, der de anklaget faren for å ha oppdratt dem med vold og trusler:

«Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen», skrev de i avisen.

Det hele toppet seg da et familiemedlem 26. oktober anmeldte Gjert til politiet. Politiet tok saken på dypeste alvor og innledet etterforskning. Det er ikke offentliggjort hvilket familiemedlem som sto bak anmeldelsen.

Sør-Vest politidistrikt bekreftet 28. november at alle Gjert Ingebrigtsens barn har fått status som fornærmet i saken.

Hengt ut i en familiekonflikt

«Ut fra opplysninger i saken var det naturlig å gi samtlige av barna status som fornærmet. Alle de fornærmede er nå avhørt. Gjert Ingebrigtsen har status som mistenkt. Han er avhørt og kjenner seg ikke igjen i mistankegrunnlaget», lød det fra politiinspektør Terese Braut Våge i pressemeldingen.

Gjert og kona Tone Ingebrigtsen (53) har til sammen syv barn. Den eldste er 35 år og den yngste bare ti år. Det betyr at det har vært barn i familien i 35 år. Sør-Vest politidistrikt presiserte følgende i pressemeldingen:

«Omstendigheter i denne saken, herunder at barna er født over en svært lang tidsperiode, gjør at det også er naturlig for politiet å vurdere eventuell foreldelse opp mot enkelte av de fornærmede».

– Jeg selv kan ikke se at noen av forholdene er foreldet, uttalte barnas bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen (60) til Nettavisen den gang.

Gjert Ingebrigtsen har engasjert stjerneadvokat John Christian Elden (56) i saken.

- Gjert føler seg hengt ut i en familiekonflikt uten å kunne, eller ville, ta offentlig til motmæle mot sine barns utspill, har Elden sagt til Dagbladet om situasjonen.

Elden forteller at hans klient har vært inne til politiavhør. Og at alle de syv barna også er avhørt av politiet. 

Politiet opplyser til Se og Hør at etterforskningen fortsatt pågår.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.