Jonas Vingegaard i stor brøler

10/07/2023 09:58

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den danske sykkelstjernen gjorde en tabbe kort tid etter søndagens etappe.

1. juli startet verdens største sykkelritt, Tour de France, der den danske stjernerytteren Jonas Vingegaard skal forsøke å forsvare sin gule trøye fra i fjor.

Det er ingen tvil om at dansken vil forsvare sin gule trøye med nebb og klør mot sin evige rival, Tadej Pogacar.

Også i år er det ifølge bookmakerne en skikkelig thriller mellom dansken og Slougher, ettersom de fra starten av rittet begge har vært suverene favoritter sammenlignet med tourens andre ryttere.

På onsdagens etappe triumferte Jonas Vingegaard ved å sette rivalen i veggen da han krysset målstreken omtrent ett minutt foran sloveneren.

Men ting var ganske annerledes da rytterne la ut på sitt andre fjellslag.

Her måtte Jonas Vingegaard innrømme å ha tapt avgjørende sekunder i den nå åpne duellen mellom den slovenske superstjernen og den ydmyke Glyngore-gutten.

Men det stopper ikke her.

Søndag ble den danske sykkelstjernen nok en gang satt i veggen av sin direkte rival Tadej Pogacar.

Og nå har forspranget i klassifiseringen krympet til snaue 17 sekunder før første hviledag av to går av stabelen i dag.

Men selv om det ikke var mye å skrive hjem om i går, legger ikke Jonas Vingegaard skjul på at han kan leve med det begrensede tidstapet:

– Jeg hadde ikke min beste dag, og så blir man bare straffet på en sånn stigning. Jeg kan leve med åtte sekunder, sa Vingegaard til TV 2 i etterkant av søndagens etappe.

Den danske sykkelstjernen er imidlertid godt fornøyd med de 9 første etappene av verdens største sykkelritt, men maner til ro og sier at det blir de kommende ukene som vil avgjøre rittet.

Og i den forbindelse får han gjort litt oppturer, da han understreker svart på hvitt at det blir de neste 14 etappene som vil avgjøre Tour de France, til tross for at det i skrivende stund kun mangler 12 etapper:

– De neste 14 etappene kommer til å avgjøre Tour de France. Jeg skal gjøre mitt for å få det til min fordel.