Jonas Vingegaard: "Jeg skjønner ikke hvordan jeg unngår å krasje"

18/07/2023 18:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et stort antall ryttere røyk på asfalten, men Jonas Vingegaard slapp unna.

I motsetning til mange andre smilte lykken hos Jonas Vingegaard.

Dansken i den gule trøya slapp så vidt unna å være med i den store krasjen på søndagens etappe etter 50 kilometer.

Vingegaard sier til TV 2 Sport at han ikke så det selv.

- Jeg sitter helt til venstre. Plutselig faller de bare foran meg, og jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal unngå å krasje heller. Det er jeg selvfølgelig glad for.

Det var Jonas Vingegaards lagkamerat Sepp Kuss som røykte på asfalten som førstemann.

Amerikaneren ble truffet av en tilskuer som i et spesielt uheldig øyeblikk snudde seg med en telefonlignende gjenstand i hånden.

- Jeg håper de har det bra

Kuss tok med seg et stort antall ryttere i fossen. Den hardest rammede lagkameraten Nathan Van Hooydonck, som ble sett av legene i flere minutter før han kunne fortsette.

I tillegg til Sepp Kuss og Van Hooydonck falt også Dylan van Baarle i bakken.

– Det er uheldig at tre av lagkameratene mine rykker ned. Jeg håper egentlig bare at de har det bra, og at de som krasjet har det bra, sier Jonas Vingegaard.

Alle rytterne som var involvert i ulykken kom seg tilbake på sykkelen.

Det er tredje gang i årets Tour de France at en tilskuer har forårsaket en krasj.

Første gang var på etappe 8, da belgiske Steff Cras også traff armen til en tilskuer. Han måtte deretter trekke seg fra løpet på grunn av smertene.

Dagen etter led Lillian Calmejane. Franskmannen kjørte inn i et alternativt flagg med tre sykkeltrøyer på. Flere av trøyene viklet seg inn i sykkelen, og Calmejane falt i asfalten.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.