Jonas Vingegaard og laget bekrefter: Skal sykle Tour de France

20/06/2024 13:16

Emma

Sport
Foto: Dennis Jacobsen / Shutterstock.com
Endelig kan lettelsens sukk spre seg.

Etter måneder med intens rehabilitering og neglebitende spenning er det nå offisielt: Jonas Vingegaard starter i Tour de France 2024.

Det har aldri vært noen hemmelighet at planen for Jonas Vingegaards 2024 var klar og entydig - han skulle kjempe om hat-trick i Tour de France-seire.

Men på etappe 4 av Tour of the Spanish etappen havnet den ydmyke sykkelstjernen i en voldsom krasj som resulterte i en punktert lunge og flere beinbrudd.

Nå kan lettelsens sukk bre seg, og spenningen rundt deltakelsen kan nå erstattes av spenning for tittelforsvaret.

Jonas Vingegaard vil være klar til start når rittet starter i Firenze 29. juni. Med seg har han blant andre den belgiske superstjernen Wout van Aert.

Ifølge lagets pressemelding har Vingegaard kommet seg tilstrekkelig etter krasjen i Baskerland rundt i april til å kunne kjempe for «et godt resultat».

Selv uttrykker Vingegaard stor glede over å være tilbake og klar for å sykle verdens tøffeste sykkelritt, selv om rehabiliteringen har vært tøff.

"De siste månedene har ikke alltid vært enkle, men jeg takker familien min og Team Visma-Lease a Bike for deres urokkelige støtte. Vi har jobbet sammen for å komme hit, og jeg er selvfølgelig veldig spent på å se hvor jeg står. Jeg føler meg bra og veldig motivert,» sier Vingegaard.

Sportsdirektør svært motvillig

Sportsdirektør Merijn Zeeman trekker frem Jonas Vingegaards bemerkelsesverdige comeback etter en alvorlig skade:

– Han har kommet tilbake fra en alvorlig skade. De siste ukene har han vist hvilken mester han er, både mentalt og fysisk. Selvfølgelig vet vi ikke hvor langt han kan gå ennå. Vi er forsiktige fordi han ikke har vært i stand til å løpe og forberedelsene hans har ikke vært ideelle, for å si det mildt. Men han skal være der - frisk og motivert, sier han.

To dager før Touren starter i Italia vil Jonas Vingegaard være tilgjengelig for pressen for første gang siden krasjen.

I tillegg til van Aert får Vingegaard følge av Matteo Jørgenson, Sepp Kuss, Wilco Kelderman, Tiesj Benoot, Christoph Laporte og Jan Tratnik.

Laget skal forsøke å vinne touren for tredje år på rad og holde rivalen Tadej Pogacar fra UAE-laget i sjakk.