Landslagstreneren har holdt bekymringene private: Nå snakker han ut for første gang

13/01/2024 15:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den folkekjære landslagstreneren snakker ut om alvorlige bekymringer i privatlivet.

Nikolaj Jacobsen, den danske håndball landslags treneren, har fått mye heder for sin rolle som trener for de tre gange verdensmesterne. Med ham ved roret har det danske herrelandslaget blant annet kunnet skilte med tre VM-gull, og flere flotte plasseringer både i EM og OL.

Men all tiden på treningsfelt og landskamper i utlandet gjør også at det har blitt mindre tid til privatlivet - og spesielt rollen som familiemann.

Dette utdyper han selv i et samtaleintervju med komiker Christian Fuhlendorff i komikerens populære podkast «What's up?!», der Fuhlendorff går turer med kjente dansker og samtaleemnene svinger fra øst til vest.

Og her ble Jacobsens oppgave som både landslagstrener for verdens beste håndballandslag, og trebarnsfar og ektemann til kona Lenette, tatt opp.

– Jeg tror jeg har klemt barna mine og husket å si at jeg elsker dem, sier han i podkastepisoden, samtidig som han uttrykker bekymring for om han har vært der i anstendig grad for barna.

– I mitt tilfelle har jeg vært mye borte på grunn av sporten. Min eldste datter (Freya red.) har bursdag i august, og jeg kan se at av de 24 gangene hun har hatt bursdag, er det ikke mange jeg kunne være med på, for det er alltid i starten av sesongen (...) På den måten kan de ha savnet faren sin i noen perioder, utdyper landslagstreneren.

Sammen med kona Lenette har paret tre barn: Freya, Sille og Linus, alle tre voksne med Linus som den yngste på 16 år.

Til tross for mange perioder borte fra familien, innebærer Jacobsens jobb som trener også en noe annen arbeidshverdag, noe han mener kan komme barna til gode.

"På den annen side har jeg kunnet være der på mange andre tider av døgnet når andre foreldre vanligvis jobber fra 8 til 16."

Episoden kan høres overalt hvor du kan lytte til generelle podcaster.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.