Nå er det offisielt: Jonas Vingegaard avlyser

28/06/2023 18:30

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå er avgjørelsen tatt.

Det er fem dager til Tour de France starter 1. juli i Baskerland. Kort tid før avlyser imidlertid Jonas Vingegaard.

Mange vil huske Jonas' triumf på Champs-Élysées i fjor, og han er bare dager unna å prøve å forsvare tittelen.

Men en ting før starten av touren er sikkert: Vingegaard kommer ikke til å kjøre VM. Det sier landslagstrener Anders Lund til TV 2 Sport.

Dette kommer nok ikke som den største overraskelsen, ettersom Jonas aldri har kjørt VM som profesjonell syklist.

– Vingegaard er ikke i troppen fordi han har varslet at VM ikke er mulig for ham i forhold til rittprogrammet etter touren, sier treneren.

Det sa han i forbindelse med at de fire første rytterne ble tatt ut til VM i landeveissykling.

I fjor offentliggjorde Jonas Vingegaard sin avgjørelse i VM etter at han hadde vunnet Tour de France, men i år er det annerledes.

De fire første rytterne som er tatt ut er Mads Pedersen, Kasper Asgreen, Søren Kragh Andersen og Mattias Skjelmose, og derfor er det også en svært rolig landslagstrener som har mottatt invitasjonen.

– Det tar jeg ganske rolig. Og jeg kan også forstå at Jonas har sitt fokus tydelig på Tour de France akkurat nå, og det er det som teller for ham.

– Med de fire som er tatt ut her og de andre som er klare, blir det et dansk landslag som vil se veldig bra ut. Det er jeg ikke i tvil om, sier landslagstreneren.

De fire siste rytterne blir uttatt 17. Juli.

Kampen om VM-tittelen finner sted 6. august i Skottland fra Edinburgh til Glasgow.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.