Nikolaj Jacobsen med kryptisk Mikkel Hansen-melding: Ikke med

01/05/2024 11:00

Emma

Sport
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den danske treneren deler en kryptisk Mikkel Hansen-melding.

Det er ikke mange månedene siden Nikolaj Jacobsens tropper ble slått av Frankrike i EM-finalen.

Men OL er rett rundt hjørnet, og her er det revansj for godt mot franskmennene, som snappet gullet under nesa i EM.

Det blir imidlertid ingen enkel oppgave, og derfor samles herrelaget i håndball i mai, der forberedelsene intensiveres med bare to måneder frem til OL-flammen tennes i Paris.

Og i den forbindelse har Nikolaj Jacobsen navngitt sine tropper som skal være med på forberedelsene til verdens største idrettsarrangement. Her blir det selvsagt også midtpunktet på ukens fem treninger og de to landskampene mot Norge og Kroatia, som landslagssamlingen skal resultere i.

Noen av profilene som fikk stå over under landskampen mot Sveits i mars, er tilbake. Om tankene bak sammensetningen av 18-mannstroppen sier Nikolaj Jacobsen:

– Jeg skal bruke uken på å se hvilke alternativer vi har til OL når vi bare får lov til å ha 14 spillere på lagoppstillingen, og hvilke lagoppstillinger vi kan ta med oss, sier den danske treneren i en pressemelding.

To Aalborg-profiler reddet

To av spillerne som var med på å sikre dansk EM-sølv i januar, men som ikke er med i den kommende samlingen, er Mikkel Hansen, som nylig er tilbake fra en lyskeskade, og Henrik Møllgaard. Nikolaj Jacobsen vil ikke risikere å overbelaste dem:

– Mikkel er ikke klar for en slik ukes landslagssamling nå. Han må spille litt mer først, og Aalborg har også noen vanskelige og tøffe kamper etterpå. Så derfor må vi tenke oss nøye om på dette stadiet av sesongen.

Herrelaget i håndball samles mandag 6. mai og spiller mot Norge påfølgende lørdag kl. 16.15 og Kroatia søndag kl. 14.15.

Du kan se Danmarks tropp herunder:

Målvogtere:

Niklas Landin, Aalborg Håndbold

Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere:

Magnus Landin, THW Kiel

Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt

Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen

Oskar Vind, GOG

Stregspillere:

Magnus Saugstrup, SC Magdeburg

Simon Hald, Aalborg Håndbold

Emil Bergholt, Skjern Håndbold

Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Bagspillere:

Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt

Thomas Arnoldsen, Aalborg Håndbold

Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg

Lasse Andersson, Füchse Berlin

Mads Mensah, Flensburg-Handewitt

Jacob Holm, Paris Saint-Germain

Mathias Gidsel, Füchse Berlin

Mads Hoxer, Aalborg Håndbold

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.