Norsk mareritt fortsetter: Det er tungt

29/03/2023 08:13

Emma

Sport
OBS Norges lag mot Sverige. 12 Juni 2022 / Foto: Shutterstock,com
OBS Norges lag mot Sverige. 12 Juni 2022 / Foto: Shutterstock,com
Martin Ødegaard er høyt profilert i Arsenal i Premier League, men har bare scoret to mål for Norge.

Norges herrelandslag i fotball har ikke kvalifisert seg til en turnering siden EM 2000, og allerede etter to runder i den nye EM-kvalifiseringen ser det ikke så lyst ut for Norge.

På bortebane måtte Norge nøye seg med uavgjort 1-1 mot Georgia.

Senere tirsdag vant Skottland, som Norge trolig vil kjempe om andreplassen med, 2-0 over Spania.

Arsenal-stjernen Martin Ødegaard misbrukte en enorm sjanse i andre omgang, og han måtte igjen innrømme at han synes det er lettere å score i Premier League, der han er en nøkkelfigur og kaptein for lederlaget.

På 49 landskamper har han imidlertid kun scoret to mål. Til sammenligning har Jens Stryger Larsen scoret tre for Danmark på 51 kamper.

– Selvfølgelig burde jeg ha scoret. Det var en stor mulighet. Jeg kom ikke nok over ballen, og så gikk den over, sa Ødegaard.

- Selvfølgelig er det tungt. Men vi tapte ikke bare seieren på grunn av feilen min. Det var mange andre ting vi kunne ha gjort bedre.

Vi har ikke hatt en optimal start, men vi må sørge for at vi er bedre enn Skottland og Georgia resten av veien.

På TV 2 vurderte tidligere landslagstrener Egil «Drillo» Olsen etter kampen at Ødegaard hadde spilt en av sine svakeste landskamper.

– Det er jeg ikke enig i, svarte Ødegaard på kritikken.

Trener Ståle Solbakken var irritert over forspilte sjanser i Georgia. Laget hans har nå bare ett poeng fra to kamper etter at den første kampen ble tapt 0-3 for Spania.

Vi hadde noen utrolige sjanser i dag, og det hadde vi i Spania også. Det ville vært verre om vi ikke skapte sjanser. Men det nytter ikke at jeg ber spillerne score. De vet at mål teller i fotball, sa Solbakken.

I de siste landskampene har han måttet ignorere målmaskinen Erling Haaland, som er ute med en lyskeskade.

Et godt stykke opp

Martin Ødegaards to scoringer for Norge kom mot Romania i EM 2019-kvalifiseringen og i en vennskapskamp mot Slovakia for et år siden.

Dermed er det fortsatt 28 mål opp for Jørgen Juve, som med 30 mål (1929-1933) fortsatt er Norges mestscorende spiller noensinne. Fire mål foran Einar Gundersen (1917-1928), fem foran Harald Hennum (1949-1960) og seks foran John Carew (1999-2011).

Erling Haaland står til sammenligning med 21 mål på en delt syvendeplass. Noen etter Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.