OL-mester deler hemmelighet: - Dårlig samvittighet

21/09/2023 05:30

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Den olympiske langrennsløperen har tidligere slitt med spiseforstyrrelsen bulimi, og i løpet av sommeren har den medaljevinnende utøveren igjen hatt problemer med å holde lidelsen i sjakk.

For det blotte øye ser Jessica «Jessie» Diggins ut til å være bare en dekorert idrettsutøver med et utall medaljer på samvittigheten.

Men under overflaten lider den 32 år gamle olympiske langrennsløperen av indre demoner i form av spiseforstyrrelsen bulimi.

En kamp hun har kjempet og faktisk vunnet stort sett, i over 12 år. Men nå sier den amerikanske OL-utøveren at hun i løpet av sommeren har opplevd et tilbakefall med bulimi.

«I sommer, etter 12 friske år med god helse, har jeg slitt med spiseforstyrrelsen min», skrev Diggins i et Instagram-innlegg.

– Jeg føler meg mye bedre nå takket være alle rundt meg, men jeg har valgt å dele historien min fordi den ikke er rosenrød, men rå og upolert, fordi det faktisk er greit at den er det.

– Jeg føler ikke skam denne gangen, men jeg har dårlig samvittighet, er forvirret, irritert og har det vondt, men ikke skam fordi jeg vet at det er sånn jeg er skrudd sammen og at det er noe jeg trenger hjelp til å komme meg gjennom.

Velter inn med støtte

Mens Diggins har delt nyheten på sine sosiale medier-profiler, har støtten strømmet inn fra fjern og nær.

Det svenske kvinnelandslaget er for tiden i den italienske alpinbyen Livigno for landslagssamling.

Her spurte Expressen  flere av de svenske skistjernene, deriblant Moa Ilar, Frida Karlsson og Linn Svahn, som alle sympatiserer med amerikanerens åpenhet om tilbakefallet.

– Først og fremst synes jeg det var sterkt av henne å fortelle. Veien til toppen er ikke rett. Alle har ting å stri med, enten det er skader eller spiseforstyrrelser, sier Diggins' svenske langrennsløper Frida Karlsson til Expressen.

Også på selve Instagram-innlegget finner du flere av Diggins' amerikanske kolleger, deriblant Paula Moltzan, Mikaela Shiffrin og det amerikanske skilandslaget, med søte ord i kommentarfeltet.