18/11/2023 23:00

Mikkel Sletta

Sport
Frankrikes fotballag vinner hjemme over Gibraltar i EM-kvalifiseringen.

Frankrikes fotballag vinner med hele 14-0 hjemme over Gibraltar i EM-kvalifiseringen. Superstjernen Kylian Mbappé scoret tre av målene og var dermed med på å slå en vill rekord.

Det er den største seieren i EM-kvalifiseringen noensinne. Den forrige rekorden ble holdt av Tyskland da de slo San Marino 13-0 i EM-kvalifiseringen tilbake i 2006.

Gibraltar gjorde det absolutt ikke lett for seg selv da Ethan Santos ble utvist allerede i det 18. minutt etter en voldsom takling.

Da lå de allerede under 0-3, hvorav det første var selvmål og kom i kampens tredje minutt.

Det oppsiktsvekkende resultatet var samtidig Frankrikes største seier noensinne og Gibraltars største nederlag.

Det var Frankrikes syvende seier av syv mulige i kvalifiseringen. Før kampen hadde Frankrike allerede kvalifisert seg til neste års EM-sluttspill i Tyskland.

Frankrike utnyttet fordelen til å score syv mål før pause.

I andre omgang nettet også franskmennene syv ganger til.

AC Milan-spissen Olivier Giroud, som ble byttet ut i det 66. minutt, sørget for de to siste målene i målorgien for å sikre den historiske seieren.