Slik blir OL på TV

25/07/2024 06:15

Yvonne

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I morgen starter de Olympiske leker i Paris. Her får du oversikten over hvor du kan følge med via TV-skjermen.

Fra og med i morgen rettes alle øyne for alvor mot Paris og de Olympiske Leker. I sommer kan du følge alle øyeblikkene fra konkurransene både på NRK, Max og TVNorge.

Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen, Kristian Blummenfelt og håndballjentene ta nye gullmedaljer? Kan andre medaljehåp som Casper Ruud, sandvolleyballgutta og Viktor Hovland gå til topps? Eller får vi noen nye OL-helter?

I forrige sommer-OL som ble arrangert i Tokyo i 2021, fikk de norske utøverne åtte medaljer. Målsetningen fra Olympiatoppen er at Norge skal ta minst like mange når lekene holdes i Paris denne sommeren.

De norske TV-rettighetene til konkurransene er i år fordelt mellom NRK og Warner Bros. Discovery, og lenger nede i artikkelen kan du lese hvor du kan følge med på de forskjellige konkurransegrenene.

Fordelt mellom streaming og TV
Warner Bros. Discovery skal sende samtlige øvelser fra den franske hovedstaden på sin nye strømmetjeneste Max, i tillegg til å gi seerne bred OL-dekning på TVNorge.

NRK vil på sin side vise alt av friidrett, inkludert maraton, triatlon og kappgang, på NRK1 og i NRK TV.

NRK skal også sende åpnings- og avslutningsseremonien på NRK1 og i NRK TV. Åpningsseremonien 26. juli blir en historisk begivenhet, da dette er første gangen den ikke vil finne sted inne på en arena. Samtlige delegasjoner skal transporteres med båter langs en seks kilometer lang strekning på elven Seinen.

OL på NRK
NRK vil ha bred dekning av lekene på alle plattformer. Publikum kan følge alt som skjer under OL tett på NRK.no hver eneste dag, i tillegg til å høre hvordan det går med alle de norske OL-utøverne direkte i NRK Radio. Der blir det sendinger fra morgen til kveld.

– OL er idrettens definitive høydepunkt, og vi er utrolig glade for å bli med på dette toget igjen! Det norske folk elsker friidrett, og vi er meget fornøyde med at dette vises på NRK. Samtidig vil vi sende direkte fra hele OL på NRK Radio, og på nett vil vi følge nyhetsbildet tett. Dette gleder vi oss veldig til, sier Espen Olsen Langfeldt, sportsredaktør i NRK i en felles pressemelding.


I forbindelse med OL blir det også premiere på en helt ny podkast i NRK Radio. I «OL-gull» skal Jan Petter Saltvedt og Atle Andersen mimre tilbake til noen av de største øyeblikkene gjennom den olympiske historien.

FOTO: CELINA ØIER / NRK / WBD

OL på Max og TVNorge
Med 3800 timer direktesendt sport vil TVNorge og Max, sammen med Eurosport, være der man kan følge hvert øyeblikk, hver medalje, hver idrettsutøver og hvert lag fra OL i Paris.

Direkte fra Warner Bros. Discovery House, som ligger midt i hjertet av Paris, skal Susanne Jørstad Wergeland lede morgensendingene på TVNorge og Max.

"Endelig er OL i riktig tidssone for oss og jeg gleder meg noe helt enormt til å sitte midt i smørøyet og få gi norske seerne en bit av Paris og stemningen der", sier Wergeland.

Innimellom direktesendt sport blir det studiosendinger gjennom hele OL-dagen, med fokus på de norske utøverne, men også en bredere dekning med siste nytt, store snakkiser, intervjuer, reportasjer og analyser.

"OL i Paris blir en fantastisk fest for alle involverte, og på Max får det norske OL-publikummet hvert eneste øyeblikk og begivenhet fra sommerens store eventyr i Paris. For å sikre den beste opplevelsen for de norske seerne vil vi også sende 16 timer med OL hver dag på TVNorge", sier Hanif Hosseini, prosjektleder for OL i Warner Bros. Discovery i Norge.