Solfrid Koanda i sjokk etter OL-gull: «Ikke kødd med meg»

10/08/2024 20:19

Christina Amundsen

Sport
Foto: Amanda Perobelli / Reuters / NTB
Foto: Amanda Perobelli / Reuters / NTB
Solfrid Koanda har kun drevet med vektløfting i fire år, men viste rå styrke under OL i Paris, hvor hun også satte olympisk rekord.

Etter en dramatisk konkurranse, trodde hun gullet hadde glippet, men fikk sjokkbeskjeden som skulle forandre alt.

Da Koanda forsøkte å sette verdensrekord i rykk for å avslutte konkurransen med stil, mislyktes hun. I det øyeblikket var hun sikker på at gullet var tapt. "Jeg trodde jeg lot gullet glippe," sier hun til NRK.

Bare noen sekunder senere innså hun hva som faktisk hadde skjedd.

Koanda spurte trenerne om hva plasseringen ble, kunne hun knapt tro det da de delte beskjeden om at hun hadde vunnet. Jeg tenkte: 'Ikke kødd med meg nå!'," forteller Koanda.

Seierstårene trillet da hun forsto at hun faktisk hadde vunnet gull. Lykkerusen ble fanget opp av TV-kameraene som viste henne omfavne støtteapparatet.

På seierspallen, under seremonien, sto Koanda med gullmedaljen rundt halsen, mens «Ja, vi elsker» dundret ut av høytaleranlegget. "Jeg føler meg som en gudinne," sa hun stolt, med tårer i øynene.

Hun deler åpenhjertig at veien til toppen har vært tøff og tornete. Hun beskriver årene med intens trening som en prøvelse, men også som en nødvendig kamp for å oppnå drømmen.

Stian Grimseth, president i vektløfterforbundet, bekrefter utfordringene. "Det har vært noen krevende år, med usikkerhet og begrensede ressurser," sier han.

Slik ser den ferske OL-gull vinnerens resultater ut:

  1. Solfrid Koanda, Norge: 275 kg

  2. Sara Ahmed, Egypt: 268 kg

  3. Neisi Dajomes, Ecuador: 267 kg