Stjernen har gjennomskuet Sander Sagosens motiv bak kommentaren om Danmark

11/01/2024 07:35

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Sander Sagosen spiller spillet, mener stjernen.

Den norske håndballstjernen Sander Sagosen står ikke bak danske TV 2s reklame for herrenes EM-finale. Det kunne han imidlertid lett ha gjort.

Uansett kommer Sagosen til samme konklusjon som den humoristiske TV-reklamen: Danmark er en stor EM-favoritt. Faktisk så stor favoritt, at alt annet enn dansk gull blir en fiasko, som han sa tirsdag.

Nå har kommentaren altså nådd den danske leiren, og den danske landslagsspilleren Rasmus Lauge er sikker på at det ligger et motiv bak Sagosens ord.

– Det er å spille spillet. Vi har også spilt det spillet selv i mange år. Det er alltid lettere å legge bort favorittrollen litt, slik at man kan ligge i strømmen av de andre, sier Rasmus Lauge til dansk TV 2 Sport og legger til:

– Men å kalle det en fiasko hvis vi ikke vinner ... ok, da spiller vi (Sander Sagosen, red.) også mediespillet. Det er greit, og det kan jeg akseptere at han også gjør. Men å kalle det en fiasko er også respektløst overfor alle de andre nasjonene som også ønsker å løfte trofeet til slutt.

Den store favoritten – og Sander Sagosens kommentar – praler av Lauges lagkamerat i backlinjen, Mikkel Hansen.

– Jeg har nok å fokusere på at vi må levere vårt. Vi ønsker ikke å bruke krefter på hva alle andre sier og hvilke meninger de (folk som uttaler seg Danmark, red.) har. Kanskje de burde konsentrere seg litt mer om eget lag i stedet for å snakke om andres, sier Mikkel Hansen.