Syklist midlertidig suspendert etter dopingmistanker

26/07/2023 13:55

Mikkel Sletta

Sport
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Syklisten er mistenkt for å ha brukt et ulovlig stoff i 2022

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kunngjorde tirsdag på sin hjemmeside at colombianeren Miguel Ángel López er midlertidig suspendert.

Han etterforskes for besittelse og bruk av ulovlige stoffer i ukene frem til etapperittet Giro d'Italia i fjor.

I fjor fullførte ikke Miguel Ángel Lopez det tradisjonelle etapperittet, som sammen med Tour de France og Vuelta a España kalles et grand tour-løp.

– Etter å ha gjennomgått materiale og informasjon mottatt fra International Testing Agency (ITA) 26. juni og 7. juli i år, har den colombianske rytteren blitt informert om en mulig lovbrudd for å ha brukt og lagret et forbudt stoff i ukene før Giro d «Italia 2022, kunngjør UCI.

Sykkelforbundet har foreløpig ingen flere kommentarer.

29 år gamle Miguel Ángel López ble nummer tre i både Giroen og Vueltaen i 2018, og så sent som i fjor ble han nummer fire sammenlagt i sistnevnte løp.

I 2020 ble han nummer seks sammenlagt i Tour de France, og underveis vant han en etappe.

I desember i fjor fikk han sparken fra Astana-teamet da det kom frem at han skal ha hatt en affære med den kontroversielle legen Marcos Maynar Mariño.

Miguel Ángel López byttet deretter til Team Medellin EPM i hjemlandet. Laget har status som et kontinentallag, som tilsvarer tredje høyeste nivå.

Marcis Maynor Mariño har vært involvert i flere dopingsaker og har blitt etterforsket for ulike typer kriminalitet.

López har selv benektet doping og varslet rettslige skritt mot Astana etter oppsigelsen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.