Få gjør det: Så ofte bør du skru av telefonen helt, ifølge sikkerhetseksperter

04/06/2024 13:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er oftere enn du tror.

Smarttelefoner har blitt uunnværlige i vårt daglige liv, men mange brukere når ikke sitt fulle potensiale og forsømmer viktig sikkerhetspraksis.

Regelmessig vedlikehold og oppdatering av enheten er viktig for å beskytte dem mot både fysisk slitasje og digitale trusler.

Et av de mest oversett sikkerhetstiltakene er å slå av smarttelefonen helt.

Ifølge eksperter fra NSA, en av USAs ledende etterretningsbyråer, kan denne enkle handlingen beskytte enheten mot hackerangrep. I dag er det ikke bare push-links som truer smarttelefoner, men også mer sofistikerte ting som null-klikk-utnyttelser, som kan infiltrere en telefon uten brukerinteraksjon.

Nullklikkutnyttelser fungerer ved å omgå enhetens sikkerhetstiltak trinn for trinn.

Et ubesvart anrop kan være nok til å installere de første filene, som gradvis gir angriperen full tilgang til systemet og dataene. Denne typen angrep kan være nesten umulige å oppdage, men en vanlig omstart av telefonen kan forhindre at de lykkes.

Sikkerhetseksperter anbefaler å slå av telefonen minst en gang i uken. Det er et veldig enkelt trinn som kan eliminere mange sikkerhetsrisikoer samtidig som det sikres at operativsystemet fungerer optimalt.

For de som ønsker å optimalisere enheten enda mer, kan hyppigere omstart være gunstig.

Informasjonen finner du i innstillingene

For å sjekke hvor lenge telefonen har vært på, kan du enkelt finne informasjonen i systeminnstillingene.

På Android-enheter navigerer du til "Innstillinger", deretter "Enhet" og til slutt "Status", der driftstiden vises i timer. Det gir brukeren et klart bilde av når enheten sist ble startet på nytt.

Hvis du tar deg tid til å forstå og bruke disse enkle sikkerhetstipsene, kan du forlenge levetiden til smarttelefonen din og beskytte dine personlige data mot potensielle trusler.

Regelmessig oppdatering og vedlikehold er nøkkelen til å sikre at enheten yter sitt beste og forblir sikker i en verden med økende digital risiko.