Dronning Elizabeth skal ha mislikt at folk forsøkte å ta selfies med mobilene sine og takket ofte høflig nei til slike forespørsler.
Når det gjelder kong Charles, er han kjent for å smile på bilder av og til, men han har tidligere uttrykt at han ikke er særlig begeistret for selfies. Det skriver DailyMail
Det finnes ingen offisiell protokoll for selfies, men kongelige har tidligere sett ut til å vike unna slike situasjoner. Likevel har prins William den siste tiden blitt en slags "selfie-konge" – spesielt i forbindelse med videomeldinger.
Selfies med fans og offentlige opptredener
Tilbake i november ble han en sensasjon på TikTok etter at han filmet en video med en student, der han forklarte professoren hennes hvorfor hun kom til å komme for sent til timen.
Prins William tok også en selfie og spilte inn en video sammen med Robert Irwin, sønnen til den avdøde australske naturverneren Steve Irwin, under et besøk i Sør-Afrika.
Nylig spilte William også inn en video i selfie-stil for å ønske rugbytrener Kevin Sinfield lykke til med sin veldedighetsutfordring til minne om Rob Burrow.
I tillegg poserte han for bilder sammen med Leo Scanlon, en klient hos veldedighetsorganisasjonen The Passage, mens han serverte julemiddag til hjemløse i London tidlig i desember.
Prins William har også tatt stadig flere bilder med fans de siste årene.
Under et besøk på Ulster Universitys Belfast City Campus i november, møtte han studenten Samantha Johnson.
Samantha spurte om William kunne forklare på kamera hvorfor hun ville komme for sent til timen. Hun lastet senere opp videoen på TikTok.
I videoen sier Samantha: "Ja, bare si hvorfor vi er forsinket! Bare si unnskyld," før William spør: "Til Lesley? Filmer du?"
Studenten svarer: "Ja."
William sier deretter: "Lesley, jeg er veldig lei for at vi er forsinket, men de ser ut til å ha blitt oppholdt, og de trodde ikke på at jeg var her, så bare si hei."
Samantha takket William for å ha hjulpet henne med å bevise overfor professoren at hun faktisk hadde møtt den fremtidige kongen.
William gjorde noe lignende med den australske naturverneren og TV-personligheten Robert Irwin under et besøk i Sør-Afrika i november.
Irwin spilte inn en selfie-video med prinsen og spurte ham hva hans favorittdyr i Afrika var.
William svarte: "Åh, det er et vanskelig spørsmål, et veldig vanskelig spørsmål. Barna mine spør meg om dette hele tiden. Jeg tror jeg må si gepard. Fantastisk dyr."
Robert fortalte deretter kameraet at hans favoritt var kameleonen.
William bryter tradisjonene med en videosamtale til skolebarn
Prinsen av Wales brøt med de kongelige tradisjonene igjen i fjor da han videochatet med en gruppe skolebarn under et offisielt oppdrag.
Han besøkte et sykehus og en ambulansebase i Ipswich, og Kerry Gaskin, en leder ved East of England Ambulance Service, hadde bakt kongelig-inspirerte cupcakes til anledningen.
En video lagt ut på TikTok viste William på en videosamtale med Kerrys sønn og hans skolekamerater.
Under samtalen spør prinsen: "Hvem er gutten i hjørnet?" og peker på en elev mens de andre ler og kameraet fokuserer på en sjenert gutt som smiler og ser ned.
Midt i latteren spør William: "Jobber dere med noe skolearbeid?" hvorpå elevene unisont svarer: "Nei!"
Selv om William nå er mer åpen for å bli filmet, har han ikke alltid vært det. Han skal en gang ha fortalt en kongelig tilhenger at han var "allergisk" mot kameraer.
Prinsen har også åpent snakket om sine tanker rundt mobilbruk generelt.
Tidligere i år, under et besøk på OnSide Youth Zone i London-bydelen Hammersmith & Fulham, oppfordret William folk til å bruke mindre tid på mobilen.
Han sa til en ungdom som innrømmet at han ofte scrollet: "De voksne er også skyldige i det."
William la til: "Vi må bli bedre på dette," og påpekte at folk på tvers av generasjoner bruker "altfor mye tid på telefonene våre."
William har tatt selfies i mange år
Til tross for dette har prinsen tatt mange bilder med fans opp gjennom årene.
Så tidlig som i 2014 poserte han for en selfie med en beundrer på Sandringham.
I fjor i New York City tok han også bilder med studenter da han besøkte Billion Oyster Project, som jobber for å gjenopprette østersrevene i New Yorks havn innen 2035.
Tidligere i år smilte han for en selfie med medlemmer av luftambulanseteamet under et besøk på RAF Northolt i Vest-London.