David spiste en karryrett: Så fikk han en kriblende følelse i hendene, og en uke senere var han lam

22/02/2023 09:00

Emma

Utland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Syv år etter en matforgiftning som nesten drepte ham, er David klar til å fortelle sin utrolige historie.

David Miller, 43, fra Storbritannia, er far til to, men etter å ha spist en dårlig karryrett i 2016, sa han nesten farvel til barna sine for godt.

I dag er han imidlertid heldigvis på topp igjen, og han forbereder seg faktisk på å løpe maraton i april.

Det skriver Daily Star.

Ifølge media spiste Miller en såkalt «bhuna curry» fra sitt vanlige indiske spisested i London en dag i 2016, slik han så ofte har gjort før.

Imidlertid skulle denne karrien vise seg å få alvorlige konsekvenser for familiefaren, som ellers var i sitt livs form.

En bakterie i maten utviklet seg, og innen seks måneder gikk Miller fra å ha en urolig mage og en prikkende følelse i hender og føtter, til å ha pusteproblemer, for til slutt å bli lammet i det meste av kroppen og bli innlagt på sykehus i fem måneder.

I den siste delen av de fem månedene var det til og med usikkert om han ville overleve.

Miller ble diagnostisert med Guillain-Barrés syndrom, som ifølge Sundhed.dk er en sykdom som får kroppens eget immunsystem til å angripe nervesystemet.

Årsaken var dårlig karri, og konsekvensene var lammelse av pusten, lammelse av kroppen og stor smerte.

– Det var ganske skummelt, sa Miller i dag om hendelsen, som han heldigvis har sluppet unna uten varige skader.

"Det var et dypt fall - Jeg gikk fra å ha en kriblende følelse i hender og føtter til å trenge rullestol [...] en uke senere," forklarte han, og la til: "Noen mennesker dør av denne sykdommen. Tenk deg å se på kroppen din og prøve å få den til å bevege seg uten at den gløder."

I dag er Miller imidlertid klar til å snakke om sykdommen sin, ettersom han er helt i toppen igjen.

Faktisk skal han delta i London maraton i april.

"Det har fått meg til å tenke mer på livet og fokusere på nåtiden," sa han.