I Europa bekjempes en annen bølge av koronavirusinfeksjon, og flere eksperter advarer igjen mot en hard og lang vinter.
Dette er selv om en stor del av den europeiske befolkningen er vaksinert.
Men det er langt fra tilfellet i Afrika, hvor flere stater ellers henger etter på vaksinasjonsfronten. Totalt sett har mindre enn 6% av den afrikanske befolkningen blitt vaksinert.
Til tross for dette avtar infeksjonsratene over hele kontinentet.
Den siste WHO-rapporten- som beskriver utviklingen på kontinentet fra 8 til 14 november - viser at bare 9960 nye infeksjoner ble registrert på en uke.
Dette betyr at på nåveærende tidspunkt blir flere smittet i Norge på 5 dager.
Dette er grunnen til at lederen for Global Health ved Columbia University, Wafaa El-Sadr, lurer på hvorfor utviklingen er et mysterium.
– Afrika har ikke vaksiner og ressurser til å bekjempe COVID-19, akkurat som vi gjør i Europa og i USA, men på en eller annen måte gjør de det bedre, sier Wafaa El-Sadr til AP.
Dette har fått flere eksperter til å prøve å finne løsningen, og de gjør flere forskjellige bud. En av dem er ganske enkel.
Gjennomsnittsalderen på kontinentet er 20 år, mens i Europa er det 43. Og så har en forsker ved MalariaKonsortiet funnet ut at det er en mulig kobling til malaria.
Ifølge Jane Achan prøvde de å finne ut om tidligere malaria- og ebola-lidende ville bli rammet hardere av coronavirus, og responsen overrasket.
– Vi ble faktisk ganske overrasket over å se at vi fant det motsatte. Malaria ble funnet å ha en beskyttende effekt, sier hun ifølge Ekstra Bladet.
Samtidig påpeker forskerne ifølge AP at selv om Afrikas land har mindre penger og fattigere sykehus, er landets borgere vant til å leve med en pandemi. Derfor kan de være bedre til å beskytte seg selv.
Det verste berørte landet i Afrika er Sør-Afrika, som står for omtrent halvparten av alle smittede mennesker. Omfanget av testkapasiteten på kontinentet blir ikke omskrevet. Man kan tenke seg at dette også kan være en del av forklaringen.