Ifølge avisen The New Indian Express har en mann i India søkt om skilsmisse fra sin kone, som bare serverte ham Maggi øyeblikkelige nudler.
Dommer Raghunath bekreftet overfor avisen at saken hadde vært for retten mens han var tingrettsdommer i Ballari.
"Mannen sa at hans kone ikke visste hvordan han skulle tilberede annen mat enn Maggi nudler. Han fikk nudler til frokost, lunsj og middag. Han klaget over at kona dro til supermarkedet og alltid kom hjem med øyeblikkelige nudler,» sier Ragunath om saken, som han kaller ‘Maggi-saken’.
Raghunath legger til at det endte med skilsmisse.
Han sier da at han har mottatt skilsmissesaker før allerede dagen etter at bryllupet har funnet sted.
Blant annet har han hatt saker som involverer en brudekjole som har blitt sydd i feil farge, mens han også har hatt en sak om en mann som ikke tok sin kone ut for å spise ofte nok.
Raghunath bekrefter da at de mange skilsmissebegjæringene som er innlevert stammer fra både arrangerte ekteskap og kjærlighetsekteskap.
Han sier førstnevnte er som å bli bitt av en slange uten hensikt, mens sistnevnte er som å bli bitt med vilje.
– Vi får flere skilsmissebegjæringer fra byområder enn fra distriktene. I landlige områder griper landsbypanchayats inn og fikser det. Kvinnene har ingen uavhengighet, og deres frykt for samfunn og familie følelser tvinger dem til å komme til enighet med situasjonen. Men i byene er kvinner utdannet og økonomisk uavhengige, sier han.
– Skilsmissesakene har økt drastisk opp gjennom årene. Par må være sammen i minst ett år før de kan søke om skilsmisse. Hvis det ikke fantes en slik lov, ville skilsmissebegjæringer bli innlevert direkte fra bryllupsstedene, sier han.
Raghunath hevdet at selv om det kan være vanskelig å sirkle rundt alle sakene, ender noen av dem heldigvis opp med å holde sammen.
Dette skjer blant annet fordi de blir overbevist om å ta hensyn til barnas fremtid.
– Vi bruker følelser for å skape et kompromiss mellom dem. Disse handler mer om psykologiske enn fysiske problemer. I de fleste tilfeller forblir arrene etter striden, selv om parene gjenforenes. Av 800-900 ekteskapssaker lykkes vi i rundt 20-30 tilfeller.