I en tid hvor nesten alt kan manipuleres digitalt, er det ikke rart at et bilde av et hardkokt egg med en hvit eggeplomme har utløst debatt i japanske sosiale medier. Tusenvis av mennesker lurer på: Er det ekte eller bare et smart triks?
Det skriver Oddity Central.
Hvit plomme
Det hele begynte med et uskyldig innlegg på X (tidligere Twitter) fra Tsuda Junko, sjefredaktør for det populære nettmagasinet Design no Hikidashi.
Her delte han et bilde av et hardkokt egg, der plommen – som normalt er gul som du vet – var nesten like hvit som eggehviten rundt. Og så gikk bildet raskt viralt.
Tsuda Junko skrev i sitt innlegg at han hadde hørt om disse eggene fra Okinawa med hvite eggeplommer, men at han aldri hadde sett for seg at de kunne være så hvite.
Mysteriet vokste frem fordi han ikke avslørte opprinnelsen til eggene eller hvorfor de så ut som de gjorde.
Svaret ligger i det høna spiser
Svaret kom imidlertid raskt fra en annen bruker, som forklarte at eggene heter shirotama og kommer fra Nakamura Horticultural Farm i Itoman City på Okinawa – Japans sørligste kyllingfarm. Den hvite plommen skyldes, ifølge ryktene, kyllingenes spesialkost, som består av ris.
Disse eggene er spesielt populære ettersom de kan brukes til å lage hvite versjoner av klassiske retter som omurice (risomelett) og tamagoyaki.
Selv om fenomenet hvite eggeplommer kan virke surrealistisk, er det ikke første gang kyllinger overrasker med egg i rare farger.
For noen år siden ble en indisk gård kjent for kyllinger som la egg med grønne eggeplommer.
Og vi her på dagens.no har tidligere meldt om sorte høns som la sorte egg. Det kan du lese mer om nedenunder.